Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-14-2019, 11:03 PM
himunebato himunebato is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Curitiba, Brazil
Posts: 2
Default Sequential bouncing/region export

hey everyone, i’ve used Reaper for many years and now i’ve started transitioning into Pro Tools. up to now it’s been fine but there’s something i miss and haven’t figured out how to do, if it’s possible. in Reaper, you can set markers, like the memory locations in PT, and between these markers create a region, then name the region and when exporting you can batch export all of them in sequence according to that region number, and also include the region name in the filename. now, i figure region means something else in PT, but is there a way to do this?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2019, 07:47 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,814
Default Re: Sequential bouncing/region export

In Pro Tools(starting at version 10) an audio file is called a "clip". Read the manual about "Export Clips as Files". I think that may cover your needs.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2019, 12:00 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,066
Default Re: Sequential bouncing/region export

Export clips as files will not printdown plugins on the channel or automation. I’d printdown (through bussing) to another audio track, copy region edits down to break up the large file, name regions (you can use batch rename here) and then export clips as files
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2019, 03:54 PM
himunebato himunebato is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Curitiba, Brazil
Posts: 2
Default Re: Sequential bouncing/region export

thanks for the tips! using the batch rename function doesn't make it as automated as it was in reaper, but this and the export clips as files function after printing already saved me quite some time
__________________
-Mac Pro 5,1
-22GB RAM
-macOS High Sierra
-2x Xeon 2,4GHz CPU
-Tascam US 16x08
-Pro Tools 2018
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Export region as files sode macOS 8 04-01-2011 02:35 AM
export region as file BUG? lukeyy Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-04-2010 10:46 AM
[Trying To] Export Region Definitions Sound Guy Andy Post - Surround - Video 1 07-24-2009 06:07 PM
New bug: Can not export region files Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-23-2008 06:02 AM
MIDI Region Export nikki-k Tips & Tricks 4 07-26-2006 11:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com