Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2020, 11:52 AM
Taffypro Taffypro is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Albuquerque, NM, USA
Posts: 60
Default Understanding "Commit to Track"

Hi,


The whole commit to track seems pretty straight forward but I have two questions. Why does it usually add about 30 seconds onto the new audio file? The committed audio files are the yellow tracks in the below images.



Also is there a way to get it to start at the beginning of the timeline? This is useful if you are switching DAWs (some which don't have the Spot Function).


Thanks for your time.


Gary
Attached Images
File Type: jpg 2020-09-03_14-57-46.jpg (63.8 KB, 0 views)
File Type: jpg 2020-09-03_14-56-00.jpg (54.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2020, 01:12 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,942
Default Re: Understanding "Commit to Track"

You have the option of leaving individual clips as individual, but you also can commit a selection. So Swipe from the end back to zero in the timeline and commit that selection
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Track Commit "Always Use 32-bit" SigFriedChicken Pro Tools 12 3 01-06-2018 04:53 AM
Keyboard Shortcut for "Track List", "MIDI Editor Pane", and "Clip List" EdgarRothermich Pro Tools 12 2 10-04-2017 03:18 PM
"Bounce To Disk" Track is "Lower in Volume" LSNY Pro Tools 12 18 06-05-2017 09:45 PM
Region TICK problem... not there in elastic mode but appears after "commit" ? kirkbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-04-2009 02:02 PM
If I "Remove Unused Regions" after "Consolidate", track won't play? el biciclista Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 04-02-2003 11:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com