Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2016, 08:08 AM
fcamardella fcamardella is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mount Laurel, NJ
Posts: 3
Default "Unable to bounce offline"

"error while preparing:"Assertion in "/Volumes/Developement/..."SMgr_StConnectionPrep.cpp", line 73

had an issue with bouncing offline in PT 11 where within a project we could bounce a version once, then twice, then on the third time the system would hang and crash.
Updated to PT 12.5
same problem, but the above quoted error now occurs, and the system does NOT crash. So, its better, but still cannot bounce offline on the 3rd time with a session. restarting PT resolves the issue (until the 3rd bounce again).

can anyone shed some light on this error?

thank you!

-----
Mac Pro 12 core, 1 TB, 64 GB
PT 12.5
Yosemite 10.10.5
way toooo many plug ins...

Last edited by fcamardella; 11-18-2016 at 08:10 AM. Reason: added signature
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2016, 02:29 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,182
Default Re: "Unable to bounce offline"

Not sure, but have you tried trashing prefs/databases or a clean reinstall or Pro Tools? Maybe repair permissions on your drives? It could also be plugin related.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.6
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2016, 06:54 AM
fcamardella fcamardella is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mount Laurel, NJ
Posts: 3
Default Re: "Unable to bounce offline"

we tried the usual. repairs perms, cleared NVRAM. we did not do clean install of PT.
which prefs/db's would you recommend we trash? just the com.avid plist stuff?
__________________
-----
Mac Pro 12 core, 1 TB, 64 GB
PT 12.5
Yosemite 10.10.5
way toooo many plug ins...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2016, 07:46 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,621
Default Re: "Unable to bounce offline"

What drive are you bouncing to? Have you tried running the session off of a different drive?
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2016, 08:10 AM
fcamardella fcamardella is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Mount Laurel, NJ
Posts: 3
Default Re: "Unable to bounce offline"

it's bouncing to an external Thunderbolt SSD drive.
We could certainly try to bounce internally.

I am actually suspecting it may be due to Izotope's new Neutron plug in and some odd buffering it is doing. We tried a dummy clean project and could not reproduce the error. We will try shortly to remove Neutron from the session completely and bounce. That seems to be the culprit. stay tuned...
__________________
-----
Mac Pro 12 core, 1 TB, 64 GB
PT 12.5
Yosemite 10.10.5
way toooo many plug ins...
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2016, 09:34 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,705
Default Re: "Unable to bounce offline"

The times I had a similar issue(totally different system), I finally traced it to a bus send. Once I renamed the bus or deleted the send and grabbed a different bus, BTD went off without a hitch
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 11-25-2016, 04:36 PM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,817
Default Re: "Unable to bounce offline"

I was having the same problem with specific sessions. It's odd, because everything works fine in PT11. I did delete previous busses and created new ones, keeping the default names. That fixed the problem with PT12... very odd.

Anyone have an idea why? The original sessions were created in PT10HD.


Thanks for the idea to try this.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Bounce To Disk" Track is "Lower in Volume" LSNY Pro Tools 12 18 06-05-2017 08:45 PM
"Error 0028" + "Unable to perform elastic audio" themelissacheri Pro Tools | First Discussion 0 08-29-2016 02:06 PM
offline bounce from Send or Track outputs - track "freeze feature" OliverH Pro Tools 11 20 05-25-2014 04:45 PM
"unable to parse audio file" and "OSStatus Error -208" ! reichman Post - Surround - Video 2 03-22-2010 04:46 AM
What's the difference between "online" and "offline" editing ? stuu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-21-2002 03:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com