Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2014, 01:54 AM
jacknprewitt jacknprewitt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 26
Default PT 11 HD on Macbook w UA Apollo Twin?

Hey!

I own a nice Mac Pro based Pro Tools 11 HD Native rig with the HD 16x16 I/O. 'Love it!!!

But I plan on buying a used Macbook with Thunderbolt interface along with a UA Apollo Twin to use for mobile recording. (For those not familiar with the Apollo Twin, it sports a Thunderbolt interface)

Will I be able to install and run my PT 11 HD software on that and run it ok? Or am I forced to go out and buy a whole new non-HD version of PT for the laptop?

Thanks!

Jack Prewitt
Rochester, NY
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2014, 07:47 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,705
Default Re: PT 11 HD on Macbook w UA Apollo Twin?

Assuming a compatible computer, you can install the HD software on as many systems as you like(only the iLok allows it to open and work). Of course, with different hardware, you might have to make some minor adjustments to your workflow, but HD software will work with almost ANY hardware(including the onboard audio on the MBP).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2014, 07:57 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: PT 11 HD on Macbook w UA Apollo Twin?

It will work fine, as Albee said. In fact, you will have most of the extra HD software features as well (higher track count, VCA tracks, Surround, etc.).
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2014, 08:49 AM
jacknprewitt jacknprewitt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 26
Default Re: PT 11 HD on Macbook w UA Apollo Twin?

Dave, nst7,

Thanks so much for the clear replies. That is great news.news! I look forward to being mobile again with PTs.

Best regards,

Jack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UAD Apollo Twin as Standalone DSP with PT HD? outoftune Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 23 12-04-2015 08:39 AM
Apollo Twin - Future for HDN hardware in project studios? propower General Discussion 4 01-29-2014 03:20 PM
New UA Apollo Twin nst7 Third Party Interfaces 0 01-23-2014 09:52 PM
MacBook Pro Retina /w PT10 and Apollo I/O Oblivion777 Pro Tools 10 4 12-14-2012 10:05 AM
003 With UA 710 Twin-Finity OR Mbox 2 Pro with With UA 710 Twin-Finity samcharles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-05-2011 11:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com