Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2011, 06:58 AM
eanderso22304 eanderso22304 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Olathe
Posts: 3
Default PT 9.0.5 Crashing on startup!!

Hello,
I just upgraded my setup and am having a heck of a time just getting PT to be happy... Here's what I have:

iMac with 2.55 GHz i5 processor
4GB RAM
OSX 10.6.6
Focusrite Scarlett 18i6 (USB interface)
UAD Satellite Duo

I got the mac hooked up and installed PT on Sunday. The PT was a crossgrade from LE. The version on the DVD was 9.0.2. Once installed, it launched fine. I also installed everything needed for the UAD Satellite and PT still worked fine.

Yesterday I installed the Focusrite Scarlett with the latest drivers from the Focusrite website. All of a sudden I got the error that the audio interface could not be initialized when I tried to start PT.

So I did the upgrade form PT 9.0.2 to PT 9.0.5 and now I get "unexpected errors" and notices to restart Pro Tools. The chunk out of the log file that seems to be pertinent is this:

Exception Type: EXC_ARITHMETIC (SIGFPE)
Exception Codes: EXC_I386_DIV (divide by zero)
Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread

Any thoughts? The interface is connected through a USB cable extender, and the UAD satellite is connected via Firewire 800.

Thanks for any help!!!

-Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2011, 02:18 PM
LaForestGray LaForestGray is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 11
Default Re: PT 9.0.5 Crashing on startup!!

You didn't state if you're running Snow Leopard or Lion.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2011, 02:33 PM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,180
Default Re: PT 9.0.5 Crashing on startup!!

Have you done the basic problem resolution tasks of, deleting prefs and databases?
__________________
Pro Tools 12, Studio One V3.x
iMac 27" 5k i7 4Ghz, 32GB RAM 1TB Flash (OS X 10.10.x)
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
Interface: Antelope Audio Zen-Studio
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
Macbook Pro 8GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2011, 11:31 PM
costa costa is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sydney Australia
Posts: 67
Default Re: PT 9.0.5 Crashing on startup!!

I had that problem while Izotope's Nectar was instantiated on a channel. I then downloaded the latest version and all is OK. Check you have the latest versions of all your plugins.
__________________
MacMini i5 2GHz 16GB RAM. PT 12.3.0. OSX 10.10.5 Yosemite. Apogee Duet.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9.0.5 crashing just after startup ARTHANOR Productions macOS 16 11-24-2011 07:30 PM
Please Help!!! Protools 9.02 keep crashing during startup!!!!! jothedrummer macOS 1 08-10-2011 07:34 PM
LE 8.0 crashing on startup jbeband 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-23-2008 11:00 AM
PT LE Crashing on Startup beggehorn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-18-2006 09:18 AM
protools crashing on startup help please barkingdog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-21-2004 08:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com