Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2011, 06:04 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

It appears I no longer have ASIO drivers after updating the HD Omni to firmware 2.10(coming from 2.6) Can anyone else attest to this?

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2011, 08:18 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,244
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

I do have ASIO driver with Firmware version 2.10. If you haven't already, try turning your Omni off then on and reboot your computer.

I updated to 2.10 (from 2.6) a while ago and the only issue I have had with the ASIO driver was after I updated Sony Vegas to the latest version (10d) very recently. Doing that update just flat shut down the ASIO driver on all apps until I cycled my system as mentioned above. All seems to be OK now.

I guess the other thing I should mention is that I am running PTHD 9.0.2.

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.6, HD Omni, HD I/O 16x16 .

Last edited by Greg M; 05-21-2011 at 05:59 AM. Reason: Added PT version.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2011, 09:04 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Thanks for the feedback Greg. It's still a no go on my system. The only difference I see is that I'm on 9.0.1.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #4  
Old 05-21-2011, 10:58 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Just an update, it looks like it's working fine. I fired up Reason stand alone and I see the HD Omni. The app it wasn't working in is in beta, so I'll report the issue to the proper sources.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #5  
Old 05-25-2011, 05:01 PM
jjnssn jjnssn is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Minneapolis
Posts: 527
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Quote:
Originally Posted by Greg M View Post
I do have ASIO driver with Firmware version 2.10. If you haven't already, try turning your Omni off then on and reboot your computer.

I updated to 2.10 (from 2.6) a while ago and the only issue I have had with the ASIO driver was after I updated Sony Vegas to the latest version (10d) very recently. Doing that update just flat shut down the ASIO driver on all apps until I cycled my system as mentioned above. All seems to be OK now.

I guess the other thing I should mention is that I am running PTHD 9.0.2.

Greg
Greg,
what ASIO driver rev are you using?
THNKS!
Jay
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2011, 05:43 PM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,244
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Jay,

I'm not sure where the ASIO driver is located so I can't check the version. However, it is the version that installs with PTHD 9.0.2.

(How about those Twins last night!!)

Hope this helps,
Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.6, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #7  
Old 05-27-2011, 12:44 AM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 207
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Sorry for the thread Hi-jack, but where do you get the ASIO driver for the OMNI? I've looked every where. I can't see the OMNI hardware anywhere other than inside PT.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-27-2011, 06:04 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,541
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Quote:
Originally Posted by abt View Post
Sorry for the thread Hi-jack, but where do you get the ASIO driver for the OMNI? I've looked every where. I can't see the OMNI hardware anywhere other than inside PT.
It gets installed when PT is installed. If you have an app like Reason standalone or REAPER etc, you'll find it in the hardware prefs of those specific apps.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #9  
Old 05-28-2011, 07:00 AM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 207
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

Yep, you are absolutely right. I'm sorry. I was hunting for Windows play back through the Omni, reading through this I got confused.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-28-2011, 09:11 AM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,244
Default Re: No ASIO after Omni firmware 2.10 update?

There is no wave driver with HD Native so you need to use another sound card to hear Windows sounds (or anything that needs a wave driver) through the HD Native system. What I do is use the SPDIF output from my on-board sound card into the Omni SPDIF input. This way I can use Windows Media Player or i-Tunes utilizing the D/A converters in the Omni.

Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.6, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OMNI firmware & revision redbor Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 01-08-2014 03:24 PM
Omni Firmware update problem ilulilu888 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 08-13-2013 10:15 AM
HD Omni Firmware Stuck at 78.44% Oblivion777 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 9 04-19-2013 07:24 AM
How do I update Omni firmware if Digitest wont open? basicbass Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 1 04-02-2013 01:28 AM
HD Omni firmware update CDac Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 08-01-2011 11:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com