Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-15-2008, 03:03 PM
levelaudio levelaudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 81
Default Please help! - problem with DigiBase/Workspace catalogs

Hello,

Can anyone please tell me where Pro Tools saves the data when I make a catalog of a sound library within the workspace browser? I have an extensive library, DV Toolkit 2, and am on 7.4 LE on Mac OS X.4. My problem is that using the same library on a system at the school campus, the IT admin has a script that logs users off after one hour of inactivity, and any log off wipes out preferences and user data. So I can spend all day building a catalog, but when I leave and come back the next day it's gone. If I could save the file Pro Tools saves the information in and just copy it over each time I log in it would save me countless hours in post.

Pro Tools gurus - please help me if you can!

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2008, 06:52 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Please help! - problem with DigiBase/Workspace catalogs

Mike, either read 'Relinking and Aliases in Catalogs' or open Catalog, select the items to relink and select 'Relink Selected'.






filosofem
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2008, 04:09 AM
levelaudio levelaudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 81
Default Re: Please help! - problem with DigiBase/Workspace catalogs

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
Mike, either read 'Relinking and Aliases in Catalogs' or open Catalog, select the items to relink and select 'Relink Selected'.

filosofem
The problem with this is there is nothing there to relink. You see, the administrative script deletes whatever information is stored in Pro Tools. In fact, each time I log onto my machine and launch Pro Tools now, I get the message from the Mac about it being the first time launching the application.

I really need to know what file(s) the info for the catalogs is stored in so that I can save a copy to a backup drive or usb key that I can keep and reload the next time I use the system.

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2008, 01:17 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Please help! - problem with DigiBase/Workspace catalogs

Mike, in Windows (Right-click Catalog) there's a function 'Reveal in Explorer', OS X might be 'Reveal in Browser' this will take you to the direct 'Aliases' directory where you can copy to removable devices.







filosofem
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2008, 08:48 PM
levelaudio levelaudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 81
Default Re: Please help! - problem with DigiBase/Workspace catalogs

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
Mike, in Windows (Right-click Catalog) there's a function 'Reveal in Explorer', OS X might be 'Reveal in Browser' this will take you to the direct 'Aliases' directory where you can copy to removable devices.

filosofem
Awesome! Thank you!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to move digibase catalogs between rigs espron Post - Surround - Video 0 05-26-2010 02:29 PM
Rename folders with digibase in workspace browse or catalogs koo_koo_bonkers Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-16-2008 12:42 PM
Problems with Digibase catalogs when upgrading to 7.4 Mike Thornton Post - Surround - Video 2 11-17-2007 01:24 PM
Digibase catalogs for LE emf1138 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-09-2004 09:19 PM
Big DigiBase problem - Workspace mixing drives up DiscoD Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-13-2003 05:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com