Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-16-2006, 05:17 PM
beggehorn beggehorn is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Monrovia, CA, USA
Posts: 455
Default PT LE Crashing on Startup

Hi all,

Long time PC user, but having problems today trying to get an MBOX running on a PowerBook G4 12" laptop. I've installed PT 6.4 (updated to cs9) and have followed the troubleshooting thread with no luck. Protools either poofs (unexpectedly quits) upon startup or within 30 seconds of starting. I've gotten as far as creating a test session on the desktop. Any suggestions? A search on the DUC only led me to the throubleshooting sticky. I appreciate the help!

Ben
__________________
Windows 10 Pro x64
Avid HDX running PTHD 2018.x (latest)
ASUS P6T Deluxe V2
Intel i7 Core 920
12 GB RAM
Matrox M9140
Avid Artist Mix
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2006, 06:11 PM
Shawn Simpson Shawn Simpson is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Olathe, KS
Posts: 1,948
Default Re: PT LE Crashing on Startup

You should give us more specifics on the system than just the screen size. The OS version and amount of RAM are pretty important and may be the root of your problem. Post some of those specifics and I'm sure we'll be able to help.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2006, 07:05 PM
beggehorn beggehorn is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Monrovia, CA, USA
Posts: 455
Default Re: PT LE Crashing on Startup

Forgot to mention the macine is running OSX 10.3.4 and has 640MB RAM... (thanks!)

Ben
__________________
Windows 10 Pro x64
Avid HDX running PTHD 2018.x (latest)
ASUS P6T Deluxe V2
Intel i7 Core 920
12 GB RAM
Matrox M9140
Avid Artist Mix
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2006, 10:35 AM
beggehorn beggehorn is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Monrovia, CA, USA
Posts: 455
Default Re: PT LE Crashing on Startup

bump
__________________
Windows 10 Pro x64
Avid HDX running PTHD 2018.x (latest)
ASUS P6T Deluxe V2
Intel i7 Core 920
12 GB RAM
Matrox M9140
Avid Artist Mix
Reply With Quote
  #5  
Old 05-17-2006, 12:43 PM
gargigs gargigs is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 36
Default Re: PT LE Crashing on Startup

i share your frustration man, i just got a g5 quad power mac with 2.5 gigs of ram, and i cant even run protools, all of a sudden my authorization code digi gave me when i updated to 7 from 6.8 isnt working, ive been racking my brain to try an figure this out for the last 5 days....

goodluck i hope you get your system running, its a shame not being able to use protools, its like i lost an arm or something
Reply With Quote
  #6  
Old 05-17-2006, 11:40 PM
beggehorn beggehorn is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Monrovia, CA, USA
Posts: 455
Default Re: PT LE Crashing on Startup

I actually really need this to work as I need a portable system to gather location backgrounds for an indie film project. Any chance an upgrade to Tiger (OSX 10.4.X) and PT7.X would solve this or should this system technically work, as is? As far as the compatibility docs go I think this should be running just fine...

I appreciate any help on this one. Thanks!

Ben
__________________
Windows 10 Pro x64
Avid HDX running PTHD 2018.x (latest)
ASUS P6T Deluxe V2
Intel i7 Core 920
12 GB RAM
Matrox M9140
Avid Artist Mix
Reply With Quote
  #7  
Old 05-18-2006, 09:18 AM
beggehorn beggehorn is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Monrovia, CA, USA
Posts: 455
Default Re: PT LE Crashing on Startup

bumpity
__________________
Windows 10 Pro x64
Avid HDX running PTHD 2018.x (latest)
ASUS P6T Deluxe V2
Intel i7 Core 920
12 GB RAM
Matrox M9140
Avid Artist Mix
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9.0.5 crashing just after startup ARTHANOR Productions macOS 16 11-24-2011 07:30 PM
PT 9.0.5 Crashing on startup!! eanderso22304 macOS 3 10-05-2011 11:31 PM
Please Help!!! Protools 9.02 keep crashing during startup!!!!! jothedrummer macOS 1 08-10-2011 07:34 PM
LE 8.0 crashing on startup jbeband 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-23-2008 11:00 AM
protools crashing on startup help please barkingdog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-21-2004 08:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com