Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #311  
Old 12-02-2016, 08:55 AM
soundsauna soundsauna is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by Marcel Risberg View Post
Did anyone try core audio 12.6.1 with less than Sierra?
works great with Yosemite!!!
Reply With Quote
  #312  
Old 12-02-2016, 12:54 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by rubenmarcano View Post
Surprise surprise !!!! The latency of AVID hardware is unusable with other Daws,

Cubase, logic and Studio one report roundtrip latency of 12 ms @44.1 with 32 buffer, even my USB Atlas has better latency numbers, and OF COURSE, while you are using Pro Tools you can't access the driver with any other application.

Congrats Avid ... you screwed It again. ;-)


Bravo
It makes perfect sense to use a DSP system with a non DSP DAW software.

Money well spent

by the way at 32 samples I get 1.451ms
12 ms is with 256 samples.

Check image here
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #313  
Old 12-02-2016, 01:33 PM
pbthias pbthias is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Hamburg
Posts: 7
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
It makes perfect sense to use a DSP system with a non DSP DAW software.

Money well spent
]
Hmm... As you are not using a HDX-setup according to your signature, what is the difference between you and him? (I can't see from his post that he is a HDX user either). Nowadays there are not an awful lot reason to use HD Native hardware with Pro Tools apart from when you need more than 32 i/o in Pro Tools...
Reply With Quote
  #314  
Old 12-02-2016, 01:48 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by pbthias View Post
Nowadays there are not an awful lot reason to use HD Native hardware with Pro Tools apart from when you need more than 32 i/o in Pro Tools...

There are a few....still...........but just a few
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #315  
Old 12-02-2016, 02:03 PM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by pbthias View Post
Hmm... As you are not using a HDX-setup according to your signature, what is the difference between you and him? (I can't see from his post that he is a HDX user either). Nowadays there are not an awful lot reason to use HD Native hardware with Pro Tools apart from when you need more than 32 i/o in Pro Tools...
HD native have DSP too, it's only for the 64 i/o low latency, not like HDX that take care of all you mixer, i/o lowest latency, AAX DSP. But it have DSP.

But again, if you saw the picture, the latency is quite right for a Avid Core Audio HD system

1.4ms @ 44.1kHz / 32 samples
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #316  
Old 12-03-2016, 03:05 AM
rubenmarcano rubenmarcano is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 11
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by Marco Bernardo View Post
It makes perfect sense to use a DSP system with a non DSP DAW software.

Money well spent

by the way at 32 samples I get 1.451ms
12 ms is with 256 samples.

Check image here
This is very interesting, we have almost the same computer, why do i get these values then ? I was actually wondering why the 6ms in and out would remain as i changed the buffer... do you also have logic ?

Thank you
Reply With Quote
  #317  
Old 12-03-2016, 03:52 AM
Marco Bernardo's Avatar
Marco Bernardo Marco Bernardo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lisboa, Portugal
Posts: 782
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by rubenmarcano View Post
This is very interesting, we have almost the same computer, why do i get these values then ? I was actually wondering why the 6ms in and out would remain as i changed the buffer... do you also have logic ?

Thank you
Check the image

The buffer size inside Cubase is not linked to the avid core audio option panel.

Who's fault?! who cares (at least for me that I'm learning how to code and I understand some things can't be made period, I'm not saying that this can't be fixed ok but it must be a effort for both manufactures)

Yes I have Logic too, but not used in a long time. Not even customers ...

Hope it helps.

ps: don't forget that those kind of latency setups eat up CPU like biatc**"#$
__________________
Marco Bernardo

Dialog Editor, Sound Designer, Re-Recording mixer

nMacPro 6Core/D500/512GB/64Gb ram | PT HD 12 HDN Thunderbolt | HD OMNI | Avid Artist Mix | Novation Impulse 25 | Waves Mercury Native | Audioease All In Bundle | SoundToys | McDSP Classic Pack | DUY Overpack | Arturia Beatstep Pro
Reply With Quote
  #318  
Old 12-05-2016, 06:44 AM
beatlogik beatlogik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles
Posts: 48
Default Re: Does 12.6.1 Fix Avid HD Core Audio Driver ??

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
Thanks, and for the tip about the driver. I see it in my account .... about time is a amen and a hallelujah. Maybe Cohens "Halleujah" will be the first Youtube video I listen to.
LOL, I almost spit my coffee out reading this! I had the same premonition after the install but listened to it on iTunes through my Omni/HD Native rig instead

Gone but never forgotten
Reply With Quote
  #319  
Old 12-05-2016, 06:47 AM
priorytools priorytools is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 1,111
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Just to clarify, can I put HD Driver 12.6.1 in whilst running pt v 12.5.2 ?
__________________
~ Trashcan Mac Pro late 2013 - 64 GB RAM - 10.12.6 / Pro Tools HD 12.8.3 / HDX 2 + UAD2 PCIe OCTO in Magma Expressbox 3T / HD I/O's x 4 + 1 x 96io / Avid S6 M10-24-5 V3.6 ~
~ MBP 15" 2.8 Intel Core i7 -10.12.6 /Apollo 16 / Steinberg U22 / Artist MIx / Pro Tools HD 12.8.3 - UAD2 V8 / UAD2 Satellite DUO ~
~ Mac Pro 8 core - clover - 13 GB ram - 10.6.8 / HD5 / Pro Tools 9.0.6 / HEAT / Magma PE6R4 / ProControl 24 faders / UAD2 QUAD PCIe ~ ARCHIVE RIG
Reply With Quote
  #320  
Old 12-05-2016, 07:24 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Avid Core Audio with HDX/HD Native on Yosemite/later Mac OS

Quote:
Originally Posted by priorytools View Post
Just to clarify, can I put HD Driver 12.6.1 in whilst running pt v 12.5.2 ?

"Should" be able to do that w/o issue
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Core Audio HD Driver Breaks Maschine in Yosemite ronwasserman macOS 41 12-10-2015 04:05 PM
Native instruments Maschine not opening in Yosemite OS bc of Avid Core audio Driver? amos922 Pro Tools 12 4 06-18-2015 12:27 PM
Avid hd native core card used $1200 Killbert Buy & Sell 3 01-14-2014 06:16 PM
AVID HD NATIVE PCIe CORE CARD CHEAP!!! Killbert Buy & Sell 0 01-09-2014 06:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com