Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-14-2010, 11:30 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,845
Default Re: Pro tools HD or HD Native advice please

Quote:
Originally Posted by Tom Hartman View Post
You can't have as many voices as you want in Native, you can have 192. Period....and that sounds like a bunch until you start considering how many of your tracks will be stereo. Also, who in heaven's name would want or need to run 490 Dverbs?


TH
I was stating using an RTAS plug in does not eat up a voice. I work in audio post mixing tv shows and would really have a hard time making it work on an HD2. I run an HD 4 accel and still hit the wall on surround mixes. Most of the time I run out of DSP for the mixer.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-15-2010, 07:41 AM
nerd513 nerd513 is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: cincinnati ohio
Posts: 581
Default Re: Pro tools HD or HD Native advice please

why cant you use rtas plugins after you hit the wall on an HD system i dont get the logic
Reply With Quote
  #13  
Old 10-15-2010, 09:11 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,845
Default Re: Pro tools HD or HD Native advice please

Quote:
Originally Posted by nerd513 View Post
why cant you use rtas plugins after you hit the wall on an HD system i dont get the logic
Well when you run out of dsp for the mixer, voices, and delay comp, their is no rtas plug in for that. Those all take dsp.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-17-2010, 09:05 AM
dubrichie dubrichie is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 77
Default Re: Pro tools HD or HD Native advice please

alrighty,

just talking about voices, my understanding of the situation is that with PTHD Native the only thing that uses voices is audio tracks, so...

@ 44.1 / 48 KHz you are guaranteed 192 voiced mono audio tracks.

@ 88.2 / 96 KHz you are guaranteed 96 voiced mono audio tracks.

you can use RTAS on aux channels to your heart's content and it will not take up voices and impact the amount of voiced audio tracks.

this is a great improvement over PTHD for mixing, especially if you want to work at higher sample rates.

so, if you put PTHD Native in a screeming fast i7 workstation you should have a very powerful and stable mixing machine.

PTHD Native can be had for under €3000 if you know where to look.

the only thing that is yet to transpire is how it behaves in full-on live multitrack recording situations wrt latency for complex multichannel cue mixes.

i intend to test-drive such a system in such a full-on recording situation as soon as i can get it organised.

if it performs well and the latency is not a problem i will strongly consider selling my PTHD2 PCI system and replacing it with PTHD Native.
__________________
regards,

richie.

"a paradigm of restraint and good taste at a time of frequent excess"
Reply With Quote
  #15  
Old 10-20-2010, 07:15 PM
Wawili_Sound Wawili_Sound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 233
Default Re: Pro tools HD or HD Native advice please

I opened a session that I was working on in le into a HD session running a accel core card. I cant imagine anyone using a single card successfully even though I have a i7 930 running 64bit. I am at 48bit at have heaps of trouble with overloading the system, however no prob with LE but thats a different beast altogether. One day protools will work for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need advice on HD Native jdsaviator Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 12 01-28-2014 08:28 PM
I'm considering HD native, but need some advice... RedPrint Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 10 11-24-2013 04:59 PM
Advice on HD Native thesuitelounge Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 05-01-2013 01:26 AM
Looking at new Mac Pro and upgrading to HD|Native. Advice from those using Native? Belegur Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 04-18-2012 06:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com