Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-03-2006, 05:44 PM
avaldes avaldes is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Carlos (SF Bay Area), CA, USA
Posts: 27
Default DVERB, aux track or insert on audio track

Hi,

What are the pros and cons of using an effect (in my case DVERB) as an insert on a stereo audio track (guitar recorded with two mic's)and sending to output 1-2, vs. recording the track and sending to bus 1-2, then defining an aux track with input from bus 1-2 and dverb as insert, then output that to output 1-1?

PTLE 7.1cs8, Mac OS X 10.4.7
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2006, 04:14 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: DVERB, aux track or insert on audio track

HI,


the problem with D-Verb is that it sounds worse when it´s Mix setting is NOT set to 100%.

Therefore, as it is recommended with most Reverbs BTW, is to insert it on an AUX track.
This way you can send several Tracks through 1 Reverb Instance and can control the amount
of the FX-Return with the AUX volume fader. this also saves CPU resources.

regs
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2006, 08:47 AM
avaldes avaldes is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Carlos (SF Bay Area), CA, USA
Posts: 27
Default Re: DVERB, aux track or insert on audio track

OK, thanks, makes sense. Just to get the details right, I should set the output of my original audio to Out 1-2, and also send to Bus 1-2. The aux track has input Bus 1-2 and output Out1-2. Then the final mix Out 1-2 has both the original and the aux tracks, and the level of effect is controlled by the fader on the aux track?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2006, 10:26 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: DVERB, aux track or insert on audio track

righty right,


regs
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Insert jacks in the back of M-Audio Fast Track Pro jglunt2112 Pro Tools M-Powered (Win) 6 06-24-2016 12:36 PM
Copy Audio Track Automation to Midi track controller (Mod Wheel) cybercampbell macOS 3 05-11-2013 10:18 AM
Why is it possible to insert an instrument into an audio track? Richard901 Pro Tools 9 5 03-04-2012 01:52 AM
Waves Bundle and Pro Tools - Insert to Audio Track problem arb232 Virtual Instruments 1 04-22-2011 01:18 AM
can MBox 2 Pro be insert track-group to one track march 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-13-2007 10:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com