Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-03-2015, 01:42 PM
mrmadagascar mrmadagascar is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: United States
Posts: 4
Default Fast Track C600 Won't Turn on?

I recently dusted off a C600 that my father purchased a while back, and upon plugging in to external power and USB, the device won't turn on at all - no lights, nothing.

I tried with multiple USB cables/power supplies, still no luck.

The ports feel "wiggly" but it doesn't look like the solder broke (At least that I can tell without tearing it apart further)

Any ideas on what this might be other than bad ports?

Thank you so much for any help! Glad that this seems to be an active community...Avid support seems to be a PITA to get a hold of.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2015, 04:25 PM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,784
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

I'm not sure if they have an internal fuse or not. Make sure the power adapter you're using has the correct amperage, voltage and polarity.

You should be able to get some signal without the power supply anyway though. From the manual:
"While it is possible to power the interface through the USB cable without the power supply, please note that due to inherent power limitations of the USB bus, analog inputs 3-4, analog outputs 5-6, and headphone output 2 will not be available. These inputs and outputs are only available when the external power supply is used."

If you're not, then you'll probably have to take it apart to see if there is anything obvious (if it is out of warranty), or send it to an authorized repair centre. http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/faq/en210711

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2015, 02:44 PM
mrmadagascar mrmadagascar is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: United States
Posts: 4
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

Hi Joel!

Here are some pictures:
http://imgur.com/a/N6GCX

I took it apart, and don't see any sign of an internal fuse (Although TBH, I'm not exactly sure what a fuse in something like this would look like?

I don't see any sign of breakage anywhere, but maybe a more trained eye might see something that I can't

I was quoted $110/hr by a service center to work on this thing, so it looks like it's a throwaway if I can't fix it
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2015, 02:46 PM
mrmadagascar mrmadagascar is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: United States
Posts: 4
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
I'm not sure if they have an internal fuse or not. Make sure the power adapter you're using has the correct amperage, voltage and polarity.



Joel
Hi Joel!

Here are a few pictures:
http://imgur.com/a/N6GCX

I took it apart, and don't see any sign of an internal fuse (although I'm not exactly sure what I should be looking for)

I don't see any other signs of breakage, maybe a more trained eye could see something I'm not?

I was quoted $110/hr by an official repair shop to look at it, so it looks like a throwaway if I can't fix it myself
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2016, 01:28 PM
Waste Waste is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Houston
Posts: 1
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

I was wondering if you had any luck on this. My c600 just went belly up and will not power on.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-18-2016, 07:03 PM
mrmadagascar mrmadagascar is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: United States
Posts: 4
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

Quote:
Originally Posted by Waste View Post
I was wondering if you had any luck on this. My c600 just went belly up and will not power on.
No luck unfortunately - best guess is that the power inputs are broken and need to be replaced.

Luckily, Avid has great support and I was able to get replacement parts quickly!

Just kidding, Avid support is the worst that I've encountered, and I gave up after about 2 weeks of getting jerked around by various "Avid sponsored" repair shops around the country.

They have no interest in supporting something low end like the c600, so folks like us are out of luck
Reply With Quote
  #7  
Old 04-04-2016, 09:02 PM
emorganproductions emorganproductions is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 135
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

Did either of you guys come up with anything on this? My c600 died the other day; the power light doesn't come on and the unit doesn't register in the system report. I was doing some cable management being the desk and ended up hotswapping a powered thunderbolt dock that had the c600 plugged into one of the usb ports. I think I fried the power input on the unit...
did either of you come up with any solution for your units? or did you end up just throwing them in the garbage?
__________________
Evan

Click me...


MacBook Pro 2.5 GHz intel i7, 16GB / OSX 10.7.2 / PT 9.0.6 / 003 Factory
Reply With Quote
  #8  
Old 03-19-2017, 11:52 PM
Leadplayerchris Leadplayerchris is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: South Africa
Posts: 4
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

My C600 started with troubles a week ago as well. funny thing is, when I plug it in with just the usb, it comes on and works for a bit then starts playing sound like a stretched tape. Then you plug in the power cord and the lights dim slightly and the blue power light goes off, the pc also says usb device not recognized. It seems like this is a lost cause?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-15-2017, 06:58 PM
roboman01 roboman01 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Wauchula
Posts: 135
Default Re: Fast Track C600 Won't Turn on?

Same ole' same ole' here. Haven't used my C600 for about a year and this past week I pulled it out of my box and plugged it in, just USB. I noticed the USB was a little loose so I used another cable, same thing. One instance it would connect another instance it would disconnect and wouldn't connect back until I restarted. Today it just went dead, no lights, nothing on either my Windows 10 or Macbook Pro....

I have an M-Audio C400 that I never had any issues with also but I can promise you this will be the last M-Audio and Avid hardware I will ever purchase again. Tired of getting ran over by these companies only for them to split up then Avid quits supporting hardware that should still be supported. Time to start cleaning house of Avid and M-Audio hardware since nothing works because of hardware failure or nobody wants to release a driver for their hardware...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fast Track C600 muk786 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 6 04-05-2013 06:48 PM
11R and Fast Track C600 Platereverb Eleven Rack 8 03-03-2013 04:37 AM
Fast Track C600 bmryner Pro Tools SE and Essential (Win) 0 01-12-2013 08:05 AM
Fast Track C600 stefano.9119 Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 12-21-2012 03:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com