Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2018, 01:21 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Got a great bank of .wav drum hits (bass, snare etc) and looking for a free Instrument Track plug-in that I can load each wavs into as an assignable midi triggers depending on the session. Any suggestions? 15 y.o. so really new to this and a little disorientated
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2018, 01:43 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,677
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Did you try Structure Free? It comes with Pro Tools.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2018, 02:49 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

no, all i have is trial versions of other plugins; structure didnt come with my 12 version but it might have to be resinstalled
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2018-01-18 at 21.45.41.png (69.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-18-2018, 03:03 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

do i have to install avid virtual insturments first before structure can be in my Insturments Selections?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2018, 03:04 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,677
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Do you have Pro Tools 12?

Did you download the AIR Instrument bundle from your Avid Account?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-30-2018, 01:04 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Yeah but I thought it was free? On the marketplace the 'First Air Instruments Bundle' is £16 have I not signed in properly or should I uninstall?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-30-2018, 01:07 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Same thing with Boom, it's £8 when i thought it would be free?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-30-2018, 01:21 PM
mUSICMAKER3 mUSICMAKER3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: GLASGOW
Posts: 8
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

This is confusing, though i'd installed pro tools but apparently it's not a subscription? is this why i can't sign in?
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2018-01-30 at 20.20.05.jpg (23.3 KB, 0 views)
File Type: jpg Screen Shot 2018-01-30 at 20.20.09.jpg (19.3 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #9  
Old 01-30-2018, 01:45 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 738
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Your post shows a mono channel. Some of the instruments will only show up in a stereo channel insert menu(Instrument track, aux track or audio track)
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB,500gb EVO OS Windows 7 Ultimate
PT 2019.6 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #10  
Old 01-30-2018, 03:21 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,677
Default Re: free plug-in drum samples (which allow custom samples)

Quote:
Originally Posted by 64GTOBOY View Post
Your post shows a mono channel. Some of the instruments will only show up in a stereo channel insert menu(Instrument track, aux track or audio track)
True, OP be sure to check this too.

And, check your Avid account, not the marketplace. Log in to Avid.com and check your downloads.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Structure Free Drum Samples adam79 Virtual Instruments 9 10-26-2017 05:37 PM
572 Drum Samples FREE RussUK Virtual Instruments 1 09-15-2009 06:22 PM
Free Drum samples mastermorris Tips & Tricks 2 01-09-2007 07:35 AM
OT: Free Drum Samples? malfunction 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-09-2005 01:11 PM
Free drum samples mixerboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-13-2003 06:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com