Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2020, 10:34 PM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default No audio when scrubbing with Artist Control

Weird one.

Just went to try scrubbing with the jog wheel on my Artist Control. No audio. Audition paths defined, using the "scrub tool" works, as does audio with FF and REW via Artist Control... just no audio with the jog wheel.

Not sure when this stopped working for me.

Thoughts on troubleshooting?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2020, 10:12 AM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Anyone else run into this?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2020, 01:59 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,482
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

It does work but it's very jittery which makes it pretty useless. I never use it. But technically it does work.
__________________
PTHDn 2019.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #4  
Old 02-19-2020, 04:34 AM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default No audio when scrubbing with Artist Control

Not sure what you’re saying. The jog wheel is NOT working for me in scrub mode. Not jittery, nothing at all. USED to, not sure when it stopped.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2020, 05:55 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,482
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

I meant that I can scrub but the audio and cursor will jitter back and forth while doing that so it's not really helping has a function. So yes pushing jog and turning the wheel does work but the ballistic is not really helping.

But hard to say because you didn't mention what version you're on.

F.
__________________
PTHDn 2019.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #6  
Old 02-19-2020, 06:02 AM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Hm.

Likely not the same at all. Play head moves smoothly, just no audio. Again, using the scrub tool from the toolbar, I get audio, so my audition path is apparently set properly.

Cheesegrater 5,1 running latest Mojave. Latest PT and EUCON.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-19-2020, 06:23 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,482
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Weird, sorry, no idea. I've even got audio during ffwd/rewind off and still hear it when jogging.
__________________
PTHDn 2019.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #8  
Old 02-19-2020, 06:31 AM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Exactly. NO audio tells me audition paths are wrong, or something else that’s sensible. When any other scrub application works - FF/REW (even via the Artist Control), scrub tool - then the jog should work too.

But it’s doesn’t.

Thanks for chiming in, though...
Reply With Quote
  #9  
Old 02-19-2020, 08:26 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,482
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Quote:
Originally Posted by Neale View Post
Exactly. NO audio tells me audition paths are wrong, or something else that’s sensible. When any other scrub application works - FF/REW (even via the Artist Control), scrub tool - then the jog should work too.

But it’s doesn’t.

Thanks for chiming in, though...
If you can hear stuff when you scrub with the mouse (ctrl-click-drag) it can't be an audition setting. Very strange. Over here it works just fine with the jog wheel and the mouse.
__________________
PTHDn 2019.12 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #10  
Old 02-20-2020, 06:21 PM
Neale Neale is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Canada
Posts: 345
Default Re: No audio when scrubbing with Artist Control

Just so someone can benefit from my misery...

Avid tech support was actually terrific and provided a prompt solution. They said to use the uninstaller and reinstall, including prefs. I had grown to mistrust the uninstaller, as things would always get left behind, to the point that at one point we had a script for an ACTUAL clean uninstall, whenever that was. I guess Eddie and the team have cleaned it up. Whatever gremlin was living in my machine, this exercise fixed the "no audio while scrubbing with my jog wheel" issue.

SO strange. But it's back to working now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 avid artist mixes and one artist control V2 for sale Brandonx1 Buy & Sell 2 03-21-2016 09:55 PM
How to control plugins applied to audio files with Artist Control ozu Artist Series 3 04-01-2013 02:36 AM
Touching Artist Transport Freezes Up Artist Control in Logic sonofmack Artist Series 1 03-13-2013 08:22 PM
Artist Control Jog Wheel, move by grid, mute audio? summit23 Artist Series 4 07-16-2012 08:39 AM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com