Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2017, 09:10 AM
MorganIR MorganIR is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 31
Default 9173 only appear when using Built In Output

Hi all,

I've been following the DUC for the past year trying to sort out the 9173 errors i've been getting since going to 12.5 and upwards.

By now i'm on MacOs Sierra and 12.8. I've trawled through each and every plugin and although I suspectes the Slate and Kush bundles it turns put they weren't to blame. I now have a rock solid setup when connected to my Metric Halo ULN8. Can use 100+ plugins and no problem. As soon as i switch to the built in output its 9173 all over again.

Even with a blank session with all plugins removed i get 9173 errors and crashes.

I am happy that my Metric Halo/PT system is solid but i need to use my session on the move as well.

Has anyone else noticed this? I'm thinking its to do with the native implementation of core audio. I'm at the stage where i'm thinking about buying a 2 channel USB interface to avoid this. I shouldn't have to do this but if it allows me to work then it my be the only option.

Any feedback would be great.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2017, 04:33 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,683
Default Re: 9173 only appear when using Built In Output

Quote:
Originally Posted by MorganIR View Post
Hi all,

I've been following the DUC for the past year trying to sort out the 9173 errors i've been getting since going to 12.5 and upwards.

By now i'm on MacOs Sierra and 12.8. I've trawled through each and every plugin and although I suspectes the Slate and Kush bundles it turns put they weren't to blame. I now have a rock solid setup when connected to my Metric Halo ULN8. Can use 100+ plugins and no problem. As soon as i switch to the built in output its 9173 all over again.

Even with a blank session with all plugins removed i get 9173 errors and crashes.

I am happy that my Metric Halo/PT system is solid but i need to use my session on the move as well.

Has anyone else noticed this? I'm thinking its to do with the native implementation of core audio. I'm at the stage where i'm thinking about buying a 2 channel USB interface to avoid this. I shouldn't have to do this but if it allows me to work then it my be the only option.

Any feedback would be great.


Sent from my iPhone using Tapatalk
if you toss prefs when changing interfaces does this still happen .. just trying to think of things you might have not tried yet ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX & Built-in Digital Output? sfere1 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 11-03-2012 07:45 PM
8PRE input with built-in mac output? nhwinni macOS 9 02-14-2011 08:17 AM
Built in output sample rates robo6675 Pro Tools 9 6 11-16-2010 03:03 PM
No output from Mbox: built-in phone output only DaveSullivan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-19-2006 06:03 PM
Mac built in sound output distorted... DJ Tonic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 11-15-2004 06:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com