Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2019, 01:00 PM
nicnac712 nicnac712 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Los Angeles, CA
Posts: 30
Default Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

I was hoping this release would be windows 10 1903 certified but as its not I've been having issues with it every since 2019.6. Opening plugins has been really slow, the playback doesn't stop but the load time on a simple fabfilter Pro Q 3 has been dramatically increased. This isn't limited to fabfilter plugins it's every one. Also it keeps loop opening once i exit. i have to pull my ilok to break the loop.

Avid support connected to my computer and they couldn't figure it out. Only thing they said was windows 10 1903 wasn't certified for pro tools yet.

(things I've done that has not worked: Clean Install, Trashed Preferences, Moved plugins to Unused and tried one by one, Updated Graphic card drivers)

Am i on an island here or is this happening to anyone else? Any help or other ideas would be greatly appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2019, 02:34 PM
AUM Yogi AUM Yogi is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Australia
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

I'm having a similar issue as well. Not all my plugins are doing it. The one I noticed was Sonarworks. Audio stills plays but it is a good 30sec to open the plugin. The other thing I noticed with the last Windows update was that Protools sometimes does not close properly and I need to force quit the program.
I'm about to upgrade my workstation to a HP Z4 with the full Avid spec so we'll see how things go from there.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2019, 02:40 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

I recently upgraded to 1903 and have a similar issue where PT reopens when it is closed. Essentially it's crashing before it can completely close.

I did the upgrade because I have an on going issue where everything hangs for a few seconds when sessions auto save. I have support ticket open with AVID but so far we haven't solved anything.

I was going to give 2019.10 a go but from what you're saying then maybe I should wait.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2019, 02:51 PM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 296
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Quote:
Originally Posted by abt View Post
I recently upgraded to 1903 and have a similar issue where PT reopens when it is closed. Essentially it's crashing before it can completely close.

I did the upgrade because I have an on going issue where everything hangs for a few seconds when sessions auto save. I have support ticket open with AVID but so far we haven't solved anything.

I was going to give 2019.10 a go but from what you're saying then maybe I should wait.
You have to roll back one version of the iLok License Manager to fix the auto restarts.

tg
__________________
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / Audient iD22 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / Nuendo 10 / Reaper 5 / Studio One 4.5 / Komplete 12
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2019, 02:52 PM
abt abt is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 212
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Quote:
Originally Posted by grayter1 View Post
You have to roll back one version of the iLok License Manager to fix the auto restarts.

tg
Thanks. I might have to.

EDIT: Well that's annoying. I rolled back the update and it's still happening.

Last edited by abt; 10-31-2019 at 04:27 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2019, 04:34 PM
onosendai onosendai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Denmark
Posts: 85
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Quote:
Originally Posted by abt View Post
Thanks. I might have to.

EDIT: Well that's annoying. I rolled back the update and it's still happening.
I am on 1803 and PT's 19.10 is rebooting infinitely

EDIT: Fixed. I installed the iLok version (5.0.3.2569) bundled with the latest Soundtoys update which was an older version than the one in the PT's 19.10 installer.
__________________
i7 5820K, 32GB | Windows 10 Pro, PT 2019.10 Ultimate | RME FF802

Last edited by onosendai; 10-31-2019 at 04:47 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2019, 04:55 PM
abc1mce2's Avatar
abc1mce2 abc1mce2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Motor City
Posts: 225
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Quote:
Originally Posted by abt View Post
Thanks. I might have to.

EDIT: Well that's annoying. I rolled back the update and it's still happening.

Uninstall your current iLok manager and install a previous version. In programs and features make sure it isn't iLok manager 5.1.XX, it has to be 5.0.3xx or lower.
__________________
What is more relaxing then Music?

GigabyteX79-UP4 Rev 1.1
Xeon E5 2680 v.2. 10 Core cpu Windows10 v.1909
Avid HDX 2019.10 HD - 16x16 - 8x8x8 HD I/O - PT Dock - PT Control - AVID Artist Mix (2)
Universal Audio UAD2 Pci-E and Satellite USB Octo - Pci-E Quad - SOLO 610 - Twin-finity
Antelope Trinity - 10M
Grace Design M905
Bricasti M7 (2)
Lexicon PCM96
Burl B2
Dangerous 2Bus
Neumann KH805 - KH310
Yamaha NS-10M
Avantone Mixcubes
Etc, etc, etc.

Last edited by abc1mce2; 11-01-2019 at 08:54 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-31-2019, 06:27 PM
StillHollow StillHollow is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Northern Virginia
Posts: 63
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

1903 screwed my system and I lost my touch screen. Rolled back to pre ious build and all is well. This isn’t an Avid problem so much as Windows 10 latest incarnation not being fully baked. Performance went through the floor too so I may stay here indefinitely or as long as Windows will allow me to.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-31-2019, 07:49 PM
kobi_dog kobi_dog is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: adelaide sth australia
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Quote:
Originally Posted by nicnac712 View Post
I was hoping this release would be windows 10 1903 certified but as its not

Avid support connected to my computer and they couldn't figure it out. Only thing they said was windows 10 1903 wasn't certified for pro tools yet.
http://duc.avid.com/attachment.php?a...1&d=1572572841

Seems like someones telling fibs?
Attached Images
File Type: jpg avid.jpg (42.6 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 10-31-2019, 08:31 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,639
Default Re: Pro Tools 2019.10 & Windows 10 1903

Pro Tools 2019.10
Windows 10 Pro Version 1903
iLOK License Manager 5.0.3
QuickTime Player Version 7.7.9

All seem to be working (so far) for me.
__________________
Desktop: PT 2019.10 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 10 / Win 7 / HP ProBook / i7 quad / 8GB / U-PHORIA UMC1820
Legacy rig (works): PT 5&6 / MAC G4 OS9&OSX / DIGI001
Info/Services link
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 10 1903 ibbod0 Windows 15 10-21-2019 07:27 PM
Windows 10 with PT 2019 Lydian@sharp11 Windows 6 08-05-2019 02:12 AM
Pro Tools 2019 on Windows StillHollow Windows 25 07-24-2019 12:09 PM
Co-install Pro Tools 10.3.10 with Pro Tools 2019.5 on Windows 7 unkJE Windows 0 05-19-2019 09:31 AM
2019.5 on Windows 1903 gnjlee Pro Tools 2019 3 05-11-2019 06:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com