Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2002, 02:57 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,504
Default Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

Pro Tools 5.3.1r2 Update
for Pro Tools|HD for Macintosh Systems


Is now available from the Support/Downloads section in the following location:

http://www.digidesign.com/download/cs/531r2/

In order to use Pro Tools 5.3.1r2, you must first run the Pro Tools 5.3.1 installer, either from the Pro Tools 5.3.1 CD or the Pro Tools 5.3.1 download.

What's Fixed in Pro Tools 5.3.1r2?
This version contains fixes for the following problems found in Pro Tools TDM 5.3.1 for Macintosh:
  • <font size="2" face="Verdana, Arial">Assorted issues when using PRE in conjunction with ProControl & Control|24
  • <font size="2" face="Verdana, Arial">The Feet.Frames ruler was incorrectly calculated when session frame rate was set to 29.97
  • <font size="2" face="Verdana, Arial">Inserting silence into a MIDI track did not always displace automation data accordingly
  • <font size="2" face="Verdana, Arial">DirectConnect plug-ins or applications like Soft SampleCell and Native Instruments did not work with the 192 Digital I/O
<font size="2" face="Verdana, Arial">Who Should Use Pro Tools TDM 5.3.1r2?
This release has been fully qualified by Digidesign, and should be used by all Pro Tools|HD users on Macintosh-based systems, though if you do not use PRE, MIDI tracks, 192 Digital I/O or the Feet.Frames ruler, you will gain no advantage by updating from version 5.3.1.

Regards,
Digi Pro Tools Team
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #2  
Old 07-26-2002, 10:18 PM
CPettigrew CPettigrew is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: La Crescenta, CA USA
Posts: 681
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

Quote:
Originally posted by Digidesign:
Pro Tools 5.3.1r2 Update
for Pro Tools|HD for Macintosh Systems


Is now available from the Support/Downloads section in the following location:

Regards,
Digi Pro Tools Team
<font size="2" face="Verdana, Arial">Why oh why can't I download this. Cookies are enabled, I have two HD3 systems, and every time it tells me one or the other of my authorization codes is invalid. Are my registered systems not in the works yet?

Please help. Thanks.

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2002, 03:06 AM
audiaudio audiaudio is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 474
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

Having the same problem as Craig.

I'm unable to download.

I enter a valid authorization code and get this message:

Pro Tools 5.3 Serial Number Error.
I'm sorry, but you need to enter a valid serial number to download. Please click back and fill in all required fields marked *
__________________
 HD Accel 2 | PT 10 | Mac Pro | 5G RAM | OS 10.7 | MBP Retina | 002R
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2002, 10:20 AM
BCM BCM is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: Charleston SC
Posts: 44
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

Same thing with me Serial Number Error
[img]images/icons/confused.gif[/img]
__________________
Colin Miller
B.C.M Recording
Reply With Quote
  #5  
Old 07-27-2002, 11:44 AM
michael c michael c is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: LA CA 90027
Posts: 1,072
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

I had no problem. Make sure you add the 'spaces' on your DIGI serial #.
__________________
Mac Pro 3.5GHz 6-core (6.1 2015)
Sierra 10.12.6
64 GB RAM
1 TB PCIe flash storage
Pro Tools Ultimate HD 2019.5
HD Native Thunderbolt
Reply With Quote
  #6  
Old 07-27-2002, 04:13 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,504
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

First, make sure that you have cookies enabled in your browser preferences. (which you mentioned you have already done)
This and some other troubleshooting tips can be found in the Support/Downloads/ Help page:
http://www.digidesign.com/download/help.html
Instructions on cookies are here:
http://www.digidesign.com/download/help.html#30

Also, you may be looking at a cached page with broken links. The pages have been updated a number of times.
Try going to your browser preferences and deleting your cache or Temporary Internet Files.
If that doesn't work, then you can try going directly to this link:

http://www.digidesign.com/download/cs/531r2/

rather than through the Support/Downloads section and the regular website frameset.

Once you are on that page, hit Refresh or Reload in your browser while you hold down the shift key.
That will force your browser to display the current page instead of a cached copy.

Make sure that you enter the serial number this way:
The first 4 characters are letters, all caps:
DIGI

after that, all "0" characters are zeros, not letters, and all letters are case sensitive.

The spaces in your code are ignored on the download form, so you can put them in or not, doesn't matter.

If none of these suggestions help, send details: name, address, and email address along with your serial number to the web admins at webmaster@digidesign.com and we'll help sort it out. You should be using the authorization code on the inside front cover of your Getting Started With HD guide, but if there is a misprint or other error we can check it against the database.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #7  
Old 07-27-2002, 04:44 PM
audiaudio audiaudio is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 474
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

I've tried all of the above suggestions.

No go.

I'm still unable to download.

I've emailed web admins.
__________________
 HD Accel 2 | PT 10 | Mac Pro | 5G RAM | OS 10.7 | MBP Retina | 002R
Reply With Quote
  #8  
Old 07-27-2002, 04:58 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,504
Default Re: Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac

Thanks, I think I found the problem.
We have updated the database to include the authorization codes for more recent HD purchasers. Should work now.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac Avid Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 07-31-2002 06:24 PM
Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac Avid ProControl, Control|24, Command|8 3 07-29-2002 10:32 AM
Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac Avid ICON & C|24 0 07-26-2002 03:14 PM
Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac Avid Post - Surround - Video 0 07-26-2002 03:00 PM
Pro Tools 5.3.1r2 Update for Pro Tools|HD Mac Avid General Announcements 0 07-26-2002 02:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com