Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2019, 11:47 AM
benergy benergy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 15
Default Avid Video Engine Won't Launch in 12.4

Trying a new thread on this in the hopes someone might be able to help, as I'm going bananas over here. (iMac Retina, late 2014, 500GB SSD boot, OS 10.10.1, 32GB RAM, PT 12.4, UAD Apollo8) Suddenly yesterday, after an overnight crash, the Avid Video Engine will not launch. Sure, it's always had the occasional clunkiness with varying codecs/etc, but it's never JUST NOT LAUNCHED. Whether trying to open a session with video (have tried varying types of video) or even creating a blank session with no video and trying to turn on the Video Engine, I just get the eternal taskbar. Have been poring over the forums, trying anything that seemed to work for others: reinstalling PT12.4; deleting PT prefs; deleting Users>Shared>AvidVideoEngine; stopping Quicktime-related processes in Activity Monitor; swapping in Avid Video Engine from PT>Package Contents>Frameworks on my laptop, which also runs 12.4 (but, no I can't just switch over to it for this current gig)). Is there something I'm overlooking or perhaps some magical combination and/or sequence of doing the above-listed things? Losing my mind here and all I want to do is wrap a very important gig so I can get paid and upgrade my outdated OS and PT, as was the plan. Figures this would happen now! Any help is greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2019, 04:34 AM
Krisalied Krisalied is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 6
Default Re: Avid Video Engine Won't Launch in 12.4

Hi, it happens to me sometimes when I want to open a project with too much vsti (kontakt) loaded and the ram is saturated. I launch vsti with vienna ensemble pro, and I have to let some ram free to open a project with a video inside. Sometimes on windows 10, I have to reinstall quick time and pro tools in order the video engine to launch... The dependencies of quick time in pro tools are very annoying !
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Engine Fail "Waiting for the video engine to launch" oscar_wonderboy macOS 5 08-14-2018 01:22 AM
Avid Video Engine won't launch carlone Pro Tools 12 0 07-04-2015 12:57 PM
PT 11.3 hangs on Avid Video Engine during launch New Hope Media Post - Surround - Video 17 06-14-2015 02:53 PM
PT 11.3 / OS 10.10.2 video engine won't launch kkabel Pro Tools 11 3 02-13-2015 03:42 PM
Video Engine can't launch soundista Pro Tools 11 1 07-15-2014 04:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com