Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2017, 02:43 PM
CGIBSONG002 CGIBSONG002 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Houston
Posts: 4
Default Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

I'm very bad with MIDI.. never really used it before. I bought the Midi Moose as a footswitch as I was hoping for something simpler than the commonly recommended Behringer. Problem is, it's setup for patterns of 5 banks, so clicking on #5 actually takes me to B1. Then moving up a bank #1 is B2, and so on, so everything shifts around due to the mismatch.

I contacted Tech21 and they said there's nothing that can be done on their end as it's not designed to be programmed. So is there anything I can do on the 11R side, or do I need a new pedal?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2017, 02:11 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,245
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Quote:
Originally Posted by CGIBSONG002 View Post
I'm very bad with MIDI.. never really used it before. I bought the Midi Moose as a footswitch as I was hoping for something simpler than the commonly recommended Behringer. Problem is, it's setup for patterns of 5 banks, so clicking on #5 actually takes me to B1. Then moving up a bank #1 is B2, and so on, so everything shifts around due to the mismatch.

I contacted Tech21 and they said there's nothing that can be done on their end as it's not designed to be programmed. So is there anything I can do on the 11R side, or do I need a new pedal?
Nope. The Eleven Rack just wants MIDI commands (all documented in the user guide). How your MIDI do-dad behaves is it's and your problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2017, 05:05 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,009
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

And a wholehartedly welcome to the DUC, I might add.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2017, 12:00 PM
CGIBSONG002 CGIBSONG002 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Houston
Posts: 4
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Thanks guys. Glad to hear something because I had no clue where else to look. So basically, I need a new controller huh? Back to square one then. Maybe I'll just go with the Behringer since everyone else uses it. I'm guessing that one you have to program?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2017, 11:11 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,245
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Quote:
Originally Posted by CGIBSONG002 View Post
Thanks guys. Glad to hear something because I had no clue where else to look. So basically, I need a new controller huh? Back to square one then. Maybe I'll just go with the Behringer since everyone else uses it. I'm guessing that one you have to program?
All depends on what you want to do. But the world is full of choices...

Liquid Foot http://www.famcmusic.com/store/liquid-foot
Voodoo Ground Control Pro http://www.voodoolab.com/gcontrolpro.htm
Fractal MFC-101 http://www.fractalaudio.com/p-mfc-10...controller.php (esp. if you might get an Axe-FX in future)
FCB1010 http://www.eurekasound.com/eurekaprom/11

If you describe what you are trying to do in what situations, and your budget, folks here might give you some recommendations.



etc.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2017, 06:05 AM
Horns-Up's Avatar
Horns-Up Horns-Up is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Toronto, Canada
Posts: 21
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Since I already had the Behringer FCB1010 laying around, I ordered the EUREKA eprom - http://www.eurekasound.com/eurekaprom/11 and it works very good and it is super easy to use.
From what I see online it is also not that expensive.
I don't have much experience with the other mentioned controllers, but I would really recommend FCB1010 for 11R.
__________________
Chris M.
Horns-Up

- Mac Pro (Mid 2010) - OSX 10.13
- Pro Tools 2018.4
- Apogee Ensemble - Firewire
- Eleven Rack
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2017, 09:58 AM
CGIBSONG002 CGIBSONG002 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Houston
Posts: 4
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
All depends on what you want to do. But the world is full of choices...

Liquid Foot http://www.famcmusic.com/store/liquid-foot
Voodoo Ground Control Pro http://www.voodoolab.com/gcontrolpro.htm
Fractal MFC-101 http://www.fractalaudio.com/p-mfc-10...controller.php (esp. if you might get an Axe-FX in future)
FCB1010 http://www.eurekasound.com/eurekaprom/11

If you describe what you are trying to do in what situations, and your budget, folks here might give you some recommendations.



etc.
Well I initially went with the midi moose because I wanted something super small and simple. I wanted Banks 1-4 and up/down. So I thought it was perfect, just an extra button in there.. but obviously that extra button ended up ruining it.

That's really all I need. I wanted to spend $100 or less (ebay). I wouldn't exactly hate something like the FCB, but it's just overkill since I'm just playing at home for now and don't do much switching. But it's also cheap so no big deal. If there's anything that's 1-4/up/down for cheap I'll probably get that (I don't remember finding anything else though). If not, I'll probably get the FCB if it's fairly hassle free.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-14-2017, 06:46 AM
CGIBSONG002 CGIBSONG002 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Houston
Posts: 4
Default Re: Midi Moose.. possible to mod 11R midi settings?

Not sure where my reply went.. but I was ideally looking for what I thought was almost exactly what the Midi Moose is. I just wanted Presets 1-4 and a bank up/down. I looked for a while and that was the closest thing I could find for <$100. Unless there's anything else like this in that price range, I'll probably go for the FCB since really I'm just looking for something in that budget.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midi moose SloeGin Eleven Rack 4 09-01-2013 12:01 AM
Tech 21 MIDI Moose and 11R SloeGin Eleven Rack 18 11-05-2011 07:17 PM
Midi Controllers settings bug? filete1 Pro Tools TDM Systems (Win) 3 04-30-2006 07:08 PM
midi settings on the motif es8 TRYOUNG MIDI 0 04-26-2006 10:48 PM
Any help for midi settings? surchur 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-02-2001 11:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com