Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-18-2010, 09:53 PM
markus44uk markus44uk is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: London, England
Posts: 850
Default Consildating Tracks and Fades / Edits

Hi

I have a ton of edits and fades, crossfades, etc on a number of tracks in a big mix. If I consolidate a track, how are all the fades and edits processed?

If I missed a crossfade and hear a click on the edit point in the consolidated track, is there any way to fix that if I only have the consolidated track left?

Cheers in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2010, 10:17 PM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: Consildating Tracks and Fades / Edits

Well sure, you can take the click out and add a new crossfade.
__________________
www.rickqueststudio.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2010, 07:36 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,746
Default Re: Consildating Tracks and Fades / Edits

I think he means after consolidation, he finds a click(too late for the usual cross-fade). Fix it by zooming way in and use the pencil tool to draw a smooth line over the click.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2010, 06:33 PM
tommyj1112 tommyj1112 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cuyahoga Falls, OH
Posts: 74
Default Re: Consildating Tracks and Fades / Edits

I will usually make either a duplicate track or a duplicate playlist before consolidating, that way I can go back to my original edits if I need to correct anything.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2010, 08:10 PM
aus scott aus scott is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne, Australia
Posts: 185
Default Re: Consildating Tracks and Fades / Edits

Quote:
Originally Posted by tommyj1112 View Post
I will usually make either a duplicate track or a duplicate playlist before consolidating, that way I can go back to my original edits if I need to correct anything.
+1 duplicate playlist with and appropriate title like... <track name> edit - or some other genius thing I come up with at the time

Scott
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do multiple chops/fades/edits tax system resorces zsarbomba Windows 3 12-07-2013 03:10 PM
Consolidate Tracks with Edits and Fades Calum M 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-16-2007 09:22 PM
Applying edits to multiple tracks mwpmorris1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-06-2006 01:35 PM
AGAIN: Pref for edits & Playlists/Hidden tracks rtcstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 03-14-2006 10:05 AM
Do consolidated tracks playback slower than edits? michaux Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-04-2004 04:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com