Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > The Drum Room

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 07-19-2012, 09:33 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,777
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

Quote:
Originally Posted by Dism View Post


Super jealous! I haven't touched any of the platinum samples stuff yet, but it does sound pretty amazing. I have a few of the FXpansion packs though. Both sig snare packs, the custom maple and the deluxe.
Have a couple of the fxpansion kits as well. There is a lot of great sounds available for it! Haven't got the snare packs, should look into it. I seem to gravitate to evil drums and Jim scott most of the time.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #22  
Old 07-19-2012, 09:54 PM
Setvice Setvice is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Perth WA
Posts: 16
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Keep in mind that for many BFD2 is almost impossible to authorize.
Piece of cake to authorize.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-19-2012, 10:35 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

Quote:
Originally Posted by Setvice View Post
Piece of cake to authorize.
It's not that perfect when studio computers are offline. Return resonse from the challenge was not to be found. Haven't heard a word after 4 attempts to contact customer service over the days.

Don’t get me wrong, I love these guys, but wow.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #24  
Old 07-23-2012, 09:36 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

I was contacted today, and was told the problem was with their server and it is now fixed.

I see the writing on the wall, whether I like it or not, the studio will eventually need to go online for auths. It's getting harder and harder to use a second computer for this. There are some 3rd parties that will probably never move to ilok. I guess if you make something as good as BFD2, you can get away with it. For simple plug-ins though, it’s ilok or nothing for me.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #25  
Old 07-23-2012, 10:37 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,629
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

as much as I dislike iLok, I also like it for the ease in authorizing. I think Plugin Alliance has the best auth system out now. You can auth a computer and/or a regular USB flash drive. You can deactivate a computer anytime and the auth will be automatically added back to your account, so no need to email and ask for a reset. You have 3 auths Forever! You can activate your studio computer, laptop, and a USB stick all at the same time, making it easy to use the software you paid for wherever you want.

You have easy online and offline activation, and when using a USB stick, its compatible with your Wave auths as well.

I wish all manufacturers would move to this platform. Forget having to spend money on an overpriced flash drive (iLok) and just use a regular flash drive and have the option to authorize certain computers at the same time. Your auth'ed computer crashes? NO PROBLEM, go online to your account, de-activate the computer. and you have that auth right back in your account. No ZDT to pay, no shipping in a flash drive filled with ALL your auth's, no fees, no wait, no worry. Its like an iLok without all the restrictions, pumped up fees, and unfriendly terms.

That said, Fxpansion has been pretty good. The longest I've had to wait was 24 hours after sending an email. Hopefully it goes that smooth when I need to re-auth all plugs/expansions after the switch to Win8 in Oct.

PS. now is a great time to get into BFD2, I know a seller on eBay who can get you BFD Eco and BFD2 for under $200.

If you prefer Superior Drummer, then checkout AudioDelux, under $200 get Superior and an Expansion pack.
Reply With Quote
  #26  
Old 07-23-2012, 11:14 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
PS. now is a great time to get into BFD2, I know a seller on eBay who can get you BFD Eco and BFD2 for under $200.
You can get Eco for $49 during July & August which includes a free copy of our Rock Legends QuickPack for BFD (which normally sells for $59.99)

You can upgrade to BFD2 for $99

http://www.platinumsamples.com/ps/Ro...sQuickPack.php

http://www.fxpansion.com/index.php?page=166

Cheers,

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #27  
Old 07-23-2012, 11:38 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: Do I need to buy BFD2 or BFD2 upgrade if I have BFD ECO?

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
I think Plugin Alliance has the best auth system out now. You can auth a computer and/or a regular USB flash drive. You can deactivate a computer anytime and the auth will be automatically added back to your account, so no need to email and ask for a reset. You have 3 auths Forever! You can activate your studio computer, laptop, and a USB stick all at the same time, making it easy to use the software you paid for wherever you want.

You have easy online and offline activation, and when using a USB stick, its compatible with your Wave auths as well.

I wish all manufacturers would move to this platform. Forget having to spend money on an overpriced flash drive (iLok) and just use a regular flash drive and have the option to authorize certain computers at the same time. Your auth'ed computer crashes? NO PROBLEM, go online to your account, de-activate the computer. and you have that auth right back in your account. No ZDT to pay, no shipping in a flash drive filled with ALL your auth's, no fees, no wait, no worry. Its like an iLok without all the restrictions, pumped up fees, and unfriendly terms.
I'll take another look at Plug-in Alliance, the addition of the USB stick is a great improvement for them. It's just that the last time I looked there were no DSP plug-ins. Perhaps that is changing?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BFD2 or BFD2 upgrade from BFD ECO?? joedexter23 Virtual Instruments 2 03-11-2012 12:42 PM
Bfd2 tommykoot Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-03-2010 05:58 PM
BFD2 In PT 6.4.1 TDM DigitalMetal Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-13-2008 02:49 AM
BFD2 randyT Virtual Instruments 8 08-01-2008 12:41 AM
BFD2 77pro Virtual Instruments 4 01-31-2008 02:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com