Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2019, 05:24 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,977
Default How to remove plugins from the PT list

I use some of the IK Multimedia plugins and of course use their Custom Shop to keep track of stuff. For some reason ALL the T-Racks plugins show up in my PT Plugin menu even though I only actually own a handful of them. Its annoying. How do I remove the ones I don't own from the list?
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2019, 05:33 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,506
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Move them to the unused plugin folder and they won’t appear.

If you don’t own licenses for them, then just delete them.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2019, 05:40 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,016
Default Re: How to remove plugins from the PT list

IK and UA both so this. Run the installer and it installs everything they offer. You have to comb through the plugins folder removing the plugins you don’t have license to just to clean up the plugin menu.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #4  
Old 05-20-2019, 06:10 PM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 3,977
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
IK and UA both so this. Run the installer and it installs everything they offer. You have to comb through the plugins folder removing the plugins you don’t have license to just to clean up the plugin menu.

Thanks. I just couldn't remember what the procedure was.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #5  
Old 05-21-2019, 02:17 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 445
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
IK and UA both so this. Run the installer and it installs everything they offer. You have to comb through the plugins folder removing the plugins you don’t have license to just to clean up the plugin menu.
Wow! what a pain in the butt that would be....
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.5 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.5-21.#, Cubase 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #6  
Old 05-21-2019, 04:00 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,539
Talking Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by xrekcor View Post
Wow! what a pain in the butt that would be....
You can say that again ... or twenty times
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 05-21-2019, 05:11 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,597
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Oh yeah, and IK cheated the whole move to AAX. The "Custom Shop" plugin(from what I can figure) acts as a wrapper for all the rest of the plugins. Royal PITA
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 05-21-2019, 05:56 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 445
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Oh yeah, and IK cheated the whole move to AAX. The "Custom Shop" plugin(from what I can figure) acts as a wrapper for all the rest of the plugins. Royal PITA
Like that Voice Leveler Avid threw at us loyal users..... @ 380Mb's or there about for one lil plug wif one knob lol..... a lot of code in that knob
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.5 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.5-21.#, Cubase 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #9  
Old 05-21-2019, 05:59 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 445
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
You can say that again ... or twenty times
haha don't tempt me
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.5 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.5-21.#, Cubase 9.5, Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #10  
Old 05-22-2019, 03:34 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,073
Default Re: How to remove plugins from the PT list

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Oh yeah, and IK cheated the whole move to AAX. The "Custom Shop" plugin(from what I can figure) acts as a wrapper for all the rest of the plugins. Royal PITA
And this is why I don 't support IKMM product anymore. I remember when Custom Shop was just that - a marketplace where you could buy separate IKMM plugins if you didn't want to buy direct from the website.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't delete projects (or remove from my project list) Boombatty Pro Tools 2018 1 06-05-2017 11:33 AM
How to Remove Pro Tools Plug-ins from Application Manager List? taylor4814 Pro Tools 12 1 12-24-2016 01:12 AM
Field Recoder - remove mandatory matches with clip list noiseboyuk Post - Surround - Video 4 05-18-2015 03:17 AM
How to remove inactive plugs from list? visionstudios Pro Tools 10 1 02-18-2013 03:18 PM
Remove unused audio tracks from region list MaLa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-11-2005 02:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com