Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2000, 06:25 PM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

Works with a mouse but not the wheel?




jules


[This message has been edited by Jules (edited January 12, 2000).]
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2000, 07:05 PM
John McDaniel John McDaniel is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Cincinnati, OH USA
Posts: 609
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

From this 11/30/99 ProControl forum message:
http://www.digidesign.com/ubb/Forum29/HTML/000003.html

As was mentioned in this thread by Matthew Saccucci Morano, ProControl is completely compatible with the Pro Tools 5.0 release and the system works great. In fact, ProControl is now also supported on Windows NT Pro Tools TDM systems in this release. There are, however, some 5.0 features that have not yet been directly implemented in the 5.0 ProControl Personality file. These include:
1. the ability to TRIM With Scrub using the SCRUB wheel
2. the ability to toggle through the new EDIT TOOL subtypes (TRIM, GRAB and PENCIL)
3. Key Command focus (where you replace QWERTY functionality with single-key “macro” commands for editing)
4. direct access to the 5 Zoom Presets
5. the ability to toggle on and off "link/unlink timeline"

later, j mcd
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2000, 03:51 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

Digi promiced on this thread not to leave Pro Control behind in "PT v 4 time".
5's been out for a while now... any develpopments Digi???

Thanks

Jules

[This message has been edited by Jules (edited January 14, 2000).]
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2000, 07:37 PM
Digi Engineering Digi Engineering is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Berkeley, CA USA
Posts: 1,406
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

From the same thread:

"#5 (Toggle Link Edit and Timeline Selection) on the above list should work with the shipping version of 5.0. Use the same shortcut on the ProControl as in the app: <Shift> </> (forward slash; on the numeric keypad).
As mentioned above by DigiCS, #2 and #4 are coming with the next version, planned for the first part of next year."

Trim with scrub and key command focus are very much desired but not likely to make it into this release. This is simply, because of time constraints.

-- Marc
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2000, 02:51 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

So thats a no then?

A "not for the forseable future" right?

Not too happy about that.

Jules

__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #6  
Old 01-15-2000, 03:18 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

How about the scrubwheel itself doin properly what it is supposed to ........ SRUB.
The mouse scrub works fine......no audio speedup and sample accurate.......our scrubwheel on the pc is jumpy and very nervous and not the least accurate since PT 5.
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #7  
Old 01-17-2000, 03:28 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

I dont know if the origional question has been fully addressed.

"Trim with scrub and key command focus are very much desired but not likely to make it into this release. This is simply, because of time constraints".

Digi?

What?

Jules
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #8  
Old 01-22-2000, 07:03 PM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

Gannon ??

Jules
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2000, 05:04 PM
gk gk is offline
Member
 
Join Date: Jul 1999
Location: CA USA
Posts: 54
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

Hi Jules, John, Chris, others,

Thanks for your vigilance! The answers are not simple, as I am learning myself! I’ve been on the ‘outside’ for many years as a beta tester and user. I had ProTools serial number 15 way back in ’90 and have been a dedicated user since the beginning. It always seemed to me that not everything I wanted was being implemented as quickly as I would have liked. Now, seeing how things are done at Digi, I can tell you the biggest factor in any decision is the engineering resources required to do it. From the outside, Digi gives the impression of being the Borg or some huge entity with vast resources to be applied to any feature we or a user wants to see. But that is not the case at all. We are still pretty small, operating within modest margins and there is a limited number of people creating the magic we all enjoy. It’s amazing what we as a company pull off!

I’ve read through all of the postings in the ProControl forum and am pretty much up to speed on the current issues. The Trim with Scrub issue has been talked about in several places and Dave Lebolt and Marc Abramowitz have pretty much said it like it is: It’s not a trivial feature to implement and it’s not going to make it into 5.1. I hate to sound blunt, but I’m not going to lie to you either. It will come in a future release, but in order to have some other essential features make it to you, this one has to wait. I’m sorry if you somehow misunderstood Digi’s stance on this issue.

Toggling through the Grabber and Trimmer tool modes is due to come out in a couple months.

As for Command Key Focus on the Channel Matrix, they are currently available via the Alpha key. To remap the keys to be qwerty would great but again, the engineering time required to pull it off is not feasible right now. It may get done in the future, but right now, it’s a lower priority than many other features. Creating the list of priorities is a very difficult task. It is based on input from users on the DUC, like you, via direct email, studio visits and trade shows. While it may appear that we’re ignoring some of your needs, we are doing our best to satisfy the demands of as many users as possible. It’s not an easy task!

I digress a little here, but I want you to know that ProControl will continue to benefit from future developments in ProTools. It will not become an orphan and will hopefully continue to be _the_ way to mix in ProTools. It has certainly changed the way I use PT!

Please keep posting your suggestions. I’m listening and doing what I can to get things done!

Cheers,

-GK
Reply With Quote
  #10  
Old 01-25-2000, 06:55 AM
Jules Jules is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: London, UK
Posts: 2,565
Default Re: Nifty scrub selector doesn\'t work on Pro Control scrub wheel ???:eek:

"the engineering time required to pull it off is not feasible right now. It may get done in the future, but right now, it’s a lower priority than many other features."

Features for ProControl, or Pro Tools?

Pro Control must be your single most expencive item, tetering on the cutting edge of new ways to work...How, concidering all the advertizements Digi pay for (most featuring Pro Control), does it work out to be a lower, 'when we get round to it' priority?

I don't get it
__________________
Jules
London, UK
Come hang with us here!
www.gearslutz.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Control Scrub Wheel in 7.2 iamnerdyrocker Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-08-2006 11:02 AM
Scrub Wheel Again! Jules ProControl, Control|24, Command|8 183 11-11-2002 08:11 PM
scrub wheel-NEW topic CLee ProControl, Control|24, Command|8 0 12-26-2001 08:18 AM
Scrub Wheel - but seriously ! airon ProControl, Control|24, Command|8 15 11-13-2000 06:13 PM
Funtion of scrub wheel on pro control Jules Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 01-22-2000 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com