Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2019, 05:51 PM
Songs4Christ Songs4Christ is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Aurora,Co
Posts: 9
Default Count in record

Hi, thank You. Can one please assist me. How do you count in record?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2019, 02:40 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,709
Default Re: Count in record

This is basic stuff and you'll be better served by either reading the manual or searching youtube so you can see how its done
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2019, 05:00 PM
Ellis Beckwith Ellis Beckwith is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Shawnee Hills, OH
Posts: 6
Default Re: Count in record

Plan to start your song on bar 3 and from the "Tracks" menu add a Click track.Set "Pre-roll" to 2 bars and start recording from bar 3.
__________________
Ellis Beckwith
iMac (mid 2011), Intel Core i5 2.5 GHz, 32GB; Samsung 500Gb SSD;M-Audio Oxygen 25, Faderport 1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
count in intermittently changes speed during record Jon1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-07-2018 06:34 PM
Track count per drive, record function Fritz Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-21-2011 10:43 AM
2 Bar count before record Tony Royal General Discussion 5 11-10-2009 02:15 PM
count in click on record not working Bill Pillmore Pro Tools M-Powered (Mac) 0 02-21-2006 09:03 PM
002r Record Playback Count Dog BBQ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-08-2003 08:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com