Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #71  
Old 11-14-2019, 10:58 AM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I don't use Windows, but have heard the next update should be right around the corner. So if I was (even thinking of) using Windows I would wait until that is out.
I can't give you a warranty on it, but in my household are two machines which I updated for 1909 without any problem. Most issues are anyway created by third-party anti-virus software. I stick to Windows defender strictly, and no problems so far. If you are using some, deinstall it, run the update, and if you wish you can install it again after the update. But I wouldn't advise you to skip this update.

Oops, this answer went the wrong way. I wasn't talking about Mackies.

Last edited by Wire57; 11-14-2019 at 12:34 PM.
Reply With Quote
  #72  
Old 11-14-2019, 11:19 AM
massivekerry massivekerry is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Portland, OR
Posts: 80
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

I'm on Mac (latest Mojave Mac Pro 5,1) and since installing 2019.10, I've had some -9093 errors, which I have never seen before in 9+ years on this machine.

I tried doing the disable tailspin/spindump fix, but my machine won't boot in Recovery mode (machine too old?), and the commands don't work in a regular boot.

The errors aren't regular enough for me to have noted before now, but it's once or twice a day.
Reply With Quote
  #73  
Old 11-14-2019, 12:35 PM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Hmm, that is a scarier prospect than updating PT for me, I have read a ton of stuff about problems with the next update but hopefully they're fixed now? I've not done anything beyond "defer feature updates" though, so I'll always get any update they force on me before support goes.
I can't give you a warranty on it, but in my household are two machines which I updated for 1909 without any problem. Most issues are anyway created by third-party anti-virus software. I stick to Windows defender strictly, and no problems so far. If you are using some, deinstall it, run the update, and if you wish you can install it again after the update. But I wouldn't advise you to skip this update.
Reply With Quote
  #74  
Old 11-14-2019, 08:45 PM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
I'm on Win 10, and find 2019.10 very smooth here.
Sorry, but I have to ask again and again,
How did you manage to update to 2019.10?
I am still stuck here.
Still those pesky messages I described in detail in
http://duc.avid.com/showthread.php?t=406991.
Please. Did you encounter any difficulties, and if so, what did you do to get this solved?
Or didn't you have any issues with that update?
I am curious.
Reply With Quote
  #75  
Old 11-15-2019, 09:48 AM
subwoof subwoof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 516
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by globaleric View Post
That's strange... All versions I've used on Macs since PT LE7 have always remembered the session's windows sizes/positions on two monitors. (Unless the 2nd monitor was connected after PT was already launched without a loaded session)
My experience is just the opposite. The window position is not remembered even on the same session the next time it's launched. This has been broken for many years throughout many versions of Pro Tools. My friends who use Pro Tools have the same experience. It's quite aggravating actually.
__________________
Michael McDonough, M.P.S.E.
Michael McDonough Sound Design


http://www.mcdonoughsound.com
Reply With Quote
  #76  
Old 11-15-2019, 10:47 AM
docric docric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 415
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by subwoof View Post
My experience is just the opposite. The window position is not remembered even on the same session the next time it's launched. This has been broken for many years throughout many versions of Pro Tools. My friends who use Pro Tools have the same experience. It's quite aggravating actually.
+1, although it only goes back about 2-3 years on current system.
__________________
-C' ya'
Rick

MacPro 6,1; 12 core; 64 Gb RAM; 1 TB Samsung 970 Pro w/ adapter & heatsink; OSX 10.14.5
PT 2019.6.0 Ult.
Burl MS / PT Dock/ Eucon 19.7.0/iPad Air2/ iOS 12.3.1/ProTools|Control
Reply With Quote
  #77  
Old 11-15-2019, 08:41 PM
wwittman wwittman is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Westchester, NY, USA
Posts: 492
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

really?

Because I use a Raven and an iMac, my window configurations are important... and my sessions reopen with those windows correct every time.
__________________
William Wittman
Producer/Engineer
(Cyndi Lauper, Joan Osborne, The Fixx, The Outfield, Hooters...Kinky Boots!)
Reply With Quote
  #78  
Old 11-16-2019, 12:56 AM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 103
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by noiseboyuk View Post
Hmm, that is a scarier prospect than updating PT for me, I have read a ton of stuff about problems with the next update but hopefully they're fixed now? I've not done anything beyond "defer feature updates" though, so I'll always get any update they force on me before support goes.
Hi noiseboyuk, how are you doing? What about Windows, and what about PT? I had become curious, would you mind very much updating me?
With PT 2019.10, I am still stuck.
Reply With Quote
  #79  
Old 11-16-2019, 10:52 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,984
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Quote:
Originally Posted by subwoof View Post
My experience is just the opposite. The window position is not remembered even on the same session the next time it's launched. This has been broken for many years throughout many versions of Pro Tools. My friends who use Pro Tools have the same experience. It's quite aggravating actually.
I have no problem remembering window position in Win 10. I'm using 3 monitors above the console.

Have you tried closing with ALT-F4?
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #80  
Old 11-16-2019, 01:00 PM
grayter1 grayter1 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbury, MN
Posts: 296
Default Re: Pro Tools 2019.10 Discussion

Windows positions are remembered on my home system (Win 10), but that's not the case on my iMac at the office.

tg
__________________
Win 10 Pro / i7-6700K 4.00GHz / GA-Z170X-UD5 / 32 GB / nVIDIA GTX 1050ti / Audient iD22 / Komplete S49 / Pro Tools Ultimate 2019.6 / Nuendo 10 / Reaper 5 / Studio One 4.5 / Komplete 12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S5 & Pro Tools 2019.5 MarcOFB System 5 6 05-13-2019 09:15 AM
Real time Pro Tools Discussion Cam B 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-10-2014 01:19 PM
Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion Tony Cariddi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 920 11-24-2010 09:31 PM
Pro Tools LE to HD upgrade special: Open discussion Tony Cariddi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 194 01-11-2010 11:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com