Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-08-2019, 02:32 PM
PunkSkunk PunkSkunk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Johannesburg South Africa
Posts: 10
Default Mbox pro volume control not working

Hi there community.

Im not sure if anyone can help with this. I recently unplugged my Mbox pro and took it to work to do some audio recording. Brought it home, plugged it back in and the volume control seems to not work anymore.

It seems that its basically full volume all the time. The headphone inputs still work, but turning the master volume up and down does nothing.

I don't think I have damaged it, as I am generally careful with my gear, and there is no crackling or anything along those lines. It just seems like the master volume has been disengaged somehow. I went through the Mbox control panel and couldnt see anything.

Am I missing something? is there a switch or setting that I have misclicked somewhere along the line?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2019, 03:56 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: Mbox pro volume control not working

Wild guess: you connected your monitors to the wrong pair of outputs
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2019, 11:17 PM
PunkSkunk PunkSkunk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Johannesburg South Africa
Posts: 10
Default Re: Mbox pro volume control not working

I am not a smart man.

Had it in 5&6 not in 1&2

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2019, 03:57 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: Mbox pro volume control not working

__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBOX Volume control Brialtous Pro Tools 10 4 07-01-2013 08:15 AM
volume knob on mbox pro not working guitarbiker Pro Tools 10 0 03-29-2012 05:18 AM
Mbox Pro 3 - No Gain or Volume Control Brandong954 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-19-2011 09:51 AM
Mbox monitor volume control tokyofan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-17-2005 07:35 AM
DIY mbox volume control eboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-01-2002 01:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com