Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2016, 10:09 AM
Yehudi Yehudi is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: home
Posts: 41
Default I want PT-Control for Pro Tools only

I use mainly Logic X 10.2 for Mixing and also the Logic Control. Pro Tools 12.4 I use for Recording. The PT-Control for Pro Tools is running also, but if I start Logic, it looks for EuCon Support, and it takes a while until it starts. It's sience I use the PT-Control. Usal I switch Wifi off, and use the Logic Control over Blue Tooth if I want.
Is there a possibility to switch the EuCon Support for Logic and for Cubase off, or oposite that I can use it in Pro Tools 12.4 only.
__________________
MacBook Pro Quad 2,3Ghz i7, 16GB Ram, 64Bit
Pro Tools 2018-12, Logic X, Cubase 9.5
Eleven Rack
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2016, 11:59 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 311
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

Will you focus Pro Tools, then go to EuControl Settings>Assign tab and check the boxes for "Lock to Application"? That might resolve this.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2016, 01:59 AM
Yehudi Yehudi is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: home
Posts: 41
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

This works only as long Pro Tools is started. If I quiet Pro Tools 12.4, all this locks gone.
Logic X 10.2 is still try to start the EuCon-Support by the startup, what may is not the same as the EuControl, but it is deppendet on that and on the PT-Control.
Only WorkOut at the moment to start Logic X faster is:
I switch the the Computer-to-Computer Wifi on, and the iPad Air2 with the PT-Control. If Logic X is up, thenswitch this things down.
edit:
I deinstalled the EuControl now, to see what is happen. Logic X starts without starting the EuControl. Before I thought it's not command to use Logic X and Pro Tools and don't want to use EuControl if Logic is started, but I find one article here about that. Unfortunately there was only curse, what is not a solution. I don't want to read those stuff.
__________________
MacBook Pro Quad 2,3Ghz i7, 16GB Ram, 64Bit
Pro Tools 2018-12, Logic X, Cubase 9.5
Eleven Rack

Last edited by Yehudi; 01-14-2016 at 04:41 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2016, 08:34 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,710
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

choose to not have EuCon startup with computer .. this should give you the option to have it NOT open when logic opens .. you will just need to start it manually when using PT ..

just .02
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2016, 11:00 AM
Yehudi Yehudi is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: home
Posts: 41
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

that makes only that the EuControl not start with the Computer, but it doesn't switch Logic off from to start the EuCon-Support. That's also why I mean it's not the same, but it's on some way connected.
__________________
MacBook Pro Quad 2,3Ghz i7, 16GB Ram, 64Bit
Pro Tools 2018-12, Logic X, Cubase 9.5
Eleven Rack
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2016, 10:27 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 311
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

I don't think there is any way to disable EUCON in Logic. You can disable it in Cubase via Preferences.

How long would say it takes Logic to launch when EuControl is installed/running vs. not installed? I assume that if Logic didn't take longer to launch with EuControl installed, your issue would be resolved?
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #7  
Old 01-15-2016, 03:52 AM
Yehudi Yehudi is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: home
Posts: 41
Default Re: I want PT-Control for Pro Tools only

We can count the time only, with the Logic-Screen (simular to the the Pro Tools or Cubase Screen in the beginning until this both ask what song shall be open) without around 10 seconds, with EuControl over one minute. Logic X start always with the last song or what you chose from the dock after the screen. This time after depend on the song.

Maybe it's possible to hide the EuControl for Logic?
__________________
MacBook Pro Quad 2,3Ghz i7, 16GB Ram, 64Bit
Pro Tools 2018-12, Logic X, Cubase 9.5
Eleven Rack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools | Control vs. Neyrinck V-control pro dr_daw Pro Tools 12 35 08-17-2015 04:38 AM
Midi Control Not working in Pro tools 11.0.1 but works in pro tools 10.3.6??? bleudog Pro Tools 11 17 04-30-2014 04:13 PM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 01:51 AM
A new way to control Pro Tools? Vaphoron Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-30-2002 09:45 PM
Logic Control to control Pro tools : Brilliant !! PGrealy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-11-2002 12:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com