Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1881  
Old 11-14-2014, 01:32 PM
dtmprod dtmprod is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 434
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by bcwiz View Post
So any smart folks out there who could figure out how to make this work?

http://www.dllwrapper.com/dllwrapper_home.htm
Too bad it's just for windows, maybe some mac genius wants to make some money?!!
Reply With Quote
  #1882  
Old 11-14-2014, 02:38 PM
bcwiz's Avatar
bcwiz bcwiz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: vancouver
Posts: 518
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by dtmprod View Post
Too bad it's just for windows, maybe some mac genius wants to make some money?!!
Well it doesn't matter. I've been told that a C header file is needed which only Avid can supply, so it's a no go.
I'm still pissed that my 003 console works in PT11 but not the Pro Control.
Effing ridiculous.
Reply With Quote
  #1883  
Old 11-15-2014, 10:28 PM
blackmacdaddy blackmacdaddy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: NW Ohio
Posts: 418
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

I've kept my word. It's been 20 months since I found out that we wouldn't have support (March 2013) and I haven't bought Pro Tools HD 11.

I'll pay for the personality, but with no controller personality for Pro Control, I will not buy Pro Tools HD 11.

Also, I recently noticed that Universal Studios is still on Pro Tools HD 8 in most of their rooms, so at least I'm in good company.
__________________
It's only R'n'R but I like it.
Reply With Quote
  #1884  
Old 11-26-2014, 11:36 AM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,549
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

C'mon Avid, it's almost ThanksGiving.

How about giving thanks to your customers ?

Write the PT11 driver for ProControl & Control|24.

Thank You.
Reply With Quote
  #1885  
Old 11-26-2014, 08:00 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by blackmacdaddy View Post
I've kept my word. It's been 20 months since I found out that we wouldn't have support (March 2013) and I haven't bought Pro Tools HD 11.

I'll pay for the personality, but with no controller personality for Pro Control, I will not buy Pro Tools HD 11.

Also, I recently noticed that Universal Studios is still on Pro Tools HD 8 in most of their rooms, so at least I'm in good company.
That is Avid's problem!!!! Not enough users are upgrading, why, it's simply not compelling enough.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #1886  
Old 11-28-2014, 03:53 AM
vitek_cz vitek_cz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Czech Republic
Posts: 1
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Hi, does anybody try to write some "driver" software, which will be translating the protocol from Control 24 to C24 style?

Than the Control 24 will be seen from protools like C24..

I'm thinking about it. I know a lot of people, who can for sure write this kind of software. Just wondering if someone knows anyone, who is already trying to organise it.

If there is nobody, than I'm sure I can do it. With some crowd funding server I can hire programmer to do it.

Do you think it is agains some patent rules? Or I can use the "avid" C24 protocol in my software. This could be eventually one problem. I don't want to fight with Avid's lawyers.
Reply With Quote
  #1887  
Old 11-28-2014, 05:01 AM
DigitalMetal DigitalMetal is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 410
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

i think the best option would be to write a low latency translation app the will read incoming ethernet control data from the pro control and translate it to Advanced HUI / Mackie control so it can be used with any DAW, why go to all the trouble just to keep it with Pro Tools and give Avid to opportunity to turn it off again when C24 is killed?
__________________


PT10HD5 PCIX in 64Bit Magma Chassis,
2x192io's + 2x96io's & Legacy io's
Pro Control & Fader Pack
UAD2 Quad, Octo & All Plugins
Black Lion Audio Modified MOTU 24io and 2408MK3 x2
TC Powercore PCI MK2 x2 & Firewire

Softube, Sonnox, Eventide, SSL, McDSP, Waves
Reply With Quote
  #1888  
Old 11-28-2014, 12:37 PM
rathammer's Avatar
rathammer rathammer is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Vienna
Posts: 5
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

if you find a way to do it, I would certainly pay my share to make it possible!!
I also would do some beta testing, if required
__________________
_________________________________
Andreas Rathammer
CEO & Producer at QUINTON RECORDS
Reply With Quote
  #1889  
Old 12-02-2014, 10:29 PM
AREED AREED is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 143
Default Re: Control|24 and ProControl with Pro Tools 11?

Quote:
Originally Posted by rathammer View Post
if you find a way to do it, I would certainly pay my share to make it possible!!
I also would do some beta testing, if required
+1
__________________
10.8.5
PT 10.3.10, HD2, 2x192 i/o
Control 24
Reply With Quote
  #1890  
Old 12-08-2014, 12:36 PM
tekis tekis is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: NY, NY
Posts: 172
Default Keep Voting!!

Please keep voting this up if you haven't already:

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...11/110306-3779

Thank-you.
__________________
2009 Mac Pro 12-core 3.33 Westmere , OS 10.12.6, 64 gig of ram, SSD system drive, PT Ultimate 2019.6 HD Native; 2015 MacBook Air, OS 10.14.6, i7, 8gb ram, SSD, PT Ultimate 2019.5

_____________________________________________
Some credits:

http://www.allmusic.com/artist/john-...s/date-asc/100

http://soundbetter.com/profiles/3845-john-siket
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vote for Control 24/ProControl drivers for Pro Tools 11 tekis ProControl, Control|24, Command|8 14 05-10-2015 06:14 AM
ProControl Vs Mc Control? surroundnoob ProControl, Control|24, Command|8 2 08-13-2011 05:05 PM
Should I get a Control 24 or ProControl??? A Spooner ICON & C|24 3 03-23-2005 11:59 PM
Should I get a ProControl or Control 24??? A Spooner ProControl, Control|24, Command|8 6 03-17-2005 11:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com