Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2012, 01:36 AM
dazzb1987 dazzb1987 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bristol, UK
Posts: 9
Default Computer wont detect device

Hi there,

I rcently upgraded from Fastrack essential to a past track pro utra 8r. I bought it second hand and it did not come with a power supply but managed to locate an adjustable supply from maplin.

The power supply appears to work, when i hit the power on the fasttrack to blue power light comes on and the red and green lights across each preamp flash however when i plug the usb into my computer it doesnt even say there is a device attached.

If anyonehas any ideas please let me konw. maye the usb port is faulty. If it is i will probably link the output on the 8r to my essentially then usb the esential to my computer. will this cause any issues?

Thanks,

Darryl
Reply With Quote
  #2  
Old 11-17-2012, 08:04 PM
DC-Choppah DC-Choppah is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Washington DC
Posts: 395
Default Re: Computer wont detect device

I use the Fast Track 8R in my project studio.

I bought mine new and the manual says to DO NOT connect the device until you have first installed the drivers with the device NOT attached.

I also had to delete all my old drivers for older interfaces first before it would see the Fast Track in Pro Tools.

MP only works with one interface at a time.
__________________
DC-Choppah's Project Studio:

ASUS P5Q Pro Turbo /Intel Pro 2 Quad Core-rackmount PC
Windows 7 professional 64 bit
Pro-Tools 11.3.1
AIR Instrument Expansion Pack v2
WAVES Platinum plugin bundle
M-AUDIO FastTrack ULTRA 8R Interface
Roland RD-300 / Novation XiO Keyboards
Mackie 12 channel Analog Mixer
Adam A8X monitors

Estonia Parlor Grand Piano
Yamaha Studio Drum kit

https://soundcloud.com/dc-choppah
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2013, 12:43 PM
dazzb1987 dazzb1987 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Bristol, UK
Posts: 9
Default Re: Computer wont detect device

ok so i purchased some replacement USB and power leads as mine were a bit ropey after the above didnt work.

Still does not notice a new device was added. I do however note that when i look in device manager the avid bus controllers arent listed in my USB controllers. No issues were flagged when i installed it so i cant fathom why. any help?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2013, 12:54 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,452
Default Re: Computer wont detect device

Quote:
Originally Posted by dazzb1987 View Post
ok so i purchased some replacement USB and power leads as mine were a bit ropey after the above didnt work.

Still does not notice a new device was added. I do however note that when i look in device manager the avid bus controllers arent listed in my USB controllers. No issues were flagged when i installed it so i cant fathom why. any help?
"No issues were flagged... " when you installed what? Pro Tools or the driver?

If you don't make clear what exactly you have done it hard to make forward progress. It may or may not be a driver problem, but that is the first thing to exclude.

Have you installed drivers for this Fast Track and exactly what version? Did you follow the instructions and install the drivers before connecting the interface? If you installed them before... uninstall them and reboot the computer and then and with the interface not connected reinstall the latest driver.

Darryl
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 wont initialize ASIO driver for Realtek HD audio device and more fireal2112 Windows 19 05-06-2011 12:16 AM
Pro Tools wont detect M box 003 after on-site use MatureGorilla77 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-02-2011 05:51 PM
Can PT8 detect hot plugged MIDI input device when running? shawnc Pro Tools M-Powered (Mac) 1 12-18-2008 10:21 AM
Computer will not detect Mbox seanor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-29-2006 09:09 AM
How far can you remote a serial device from the computer? ragbor Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-11-2002 01:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com