Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2013, 10:53 AM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 799
Default Magma chassis, which one to get?

So, Now when accel cards are selling for nothing I am ready for hd4 or hd5. I need a pcie chassi to put my hd3 and uad-2 card in and hopefully one or two more accel cards.
I am on pro tools 10.3.7 hd, osx 10.8.4 and Mac Pro 2010 hexacore.
__________________
HD3 PCIe, HD I/O , HD10.3.10, Mac Pro 6 core , 24 GB RAM , GTX285 , 10.8.5 , UAD-2 Quad Satellite , ATC SCM25A Pro with ADAM Sub 12.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-27-2013, 12:24 PM
Audioartist Audioartist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Stockholm
Posts: 340
Default Re: Magma chassi, which one to get?

My magma EB7's works like a charm.
__________________
D-control ES 32 - Venue Profile 48x24 - S3L-X - Yamaha DM2000 - Artist mix and control - HD7 accel - HDX2 / Magma EB3T
HD native thunderbolt
PT10HD 10.3.8. - PT11HD 11.3.2
2xHD madi - 2xHD omni -
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2013, 01:14 PM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,962
Default Re: Magma chassi, which one to get?

Quote:
Originally Posted by Audioartist View Post
My magma EB7's works like a charm.
There is one of these for sale on eBay at the mo I just happen to see it in a search I did!!!!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2013, 03:18 PM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 799
Default Re: Magma chassi, which one to get?

I may reconsider buying a PCI chassi instead...the EB7 is expensive...

So which Magma Chassi is working with Mac Pro 2010 and HD PCI cards. Then I can put my UAD-2 card inside the computer and the older HD cards in the chassi, right ?
The older HD cards are still working with 10.8.4 and pro tools 10.3.7 ?
__________________
HD3 PCIe, HD I/O , HD10.3.10, Mac Pro 6 core , 24 GB RAM , GTX285 , 10.8.5 , UAD-2 Quad Satellite , ATC SCM25A Pro with ADAM Sub 12.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-27-2013, 07:37 PM
moonmusic moonmusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 360
Default Re: Magma chassi, which one to get?

I'd like to know this too...I didn't understand Mac or the HD system much last year and decided the best way I'm going to learn is just jump in get one cheap and figure it out....I got a great deal on a dual G5 setup...LOL....What did I learn?...ALOT drastically changed between 2005 and 2006....I don't mind PT8 and the computer actually has enough power for what I'm doing....The biggest problem I'm having is finding tdm plugins that work....I bought all the Digidesign/Bomb Factory/Joe Meek stuff but anything beyond that is a real dilemma....Either there is no support whatsoever or I'm paying today's prices for bundles and asking for earlier versions that I'd have to turn around and pay again for an "upgrade" version if I update my PPC to an intel box.....I had no idea finding tdm plugs would be that hard....Anyway a chassis seems like my best bet also.....Thanks....moon
Reply With Quote
  #6  
Old 08-28-2013, 02:22 AM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: Magma chassi, which one to get?

PE6R4-I

Means you can put the old PCIX cards in the chassis and keep your UAD PCIe card inside the computer.

PCIX cards still work fine with latest Mountain Lion and latest Pro Tools 10.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-28-2013, 02:25 AM
James Drake James Drake is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 592
Default Re: Magma chassi, which one to get?

Quote:
Originally Posted by moonmusic View Post
I'd like to know this too...I didn't understand Mac or the HD system much last year and decided the best way I'm going to learn is just jump in get one cheap and figure it out....I got a great deal on a dual G5 setup...LOL....What did I learn?...ALOT drastically changed between 2005 and 2006....I don't mind PT8 and the computer actually has enough power for what I'm doing....The biggest problem I'm having is finding tdm plugins that work....I bought all the Digidesign/Bomb Factory/Joe Meek stuff but anything beyond that is a real dilemma....Either there is no support whatsoever or I'm paying today's prices for bundles and asking for earlier versions that I'd have to turn around and pay again for an "upgrade" version if I update my PPC to an intel box.....I had no idea finding tdm plugs would be that hard....Anyway a chassis seems like my best bet also.....Thanks....moon
Waves Mercury TDM, Massey, Sonnox, McDSP, plus many more. Where are you looking?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-28-2013, 01:57 PM
moonmusic moonmusic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 360
Default Re: Magma chassi, which one to get?

Quote:
Originally Posted by James Drake View Post
Waves Mercury TDM, Massey, Sonnox, McDSP, plus many more. Where are you looking?
Yeah, They don't support PPC anymore...well....Massey does....moon
Reply With Quote
  #9  
Old 08-28-2013, 04:33 PM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 799
Default Re: Magma chassi, which one to get?

Quote:
Originally Posted by James Drake View Post
PE6R4-I

Means you can put the old PCIX cards in the chassis and keep your UAD PCIe card inside the computer.

PCIX cards still work fine with latest Mountain Lion and latest Pro Tools 10.
Thanks a lot!
__________________
HD3 PCIe, HD I/O , HD10.3.10, Mac Pro 6 core , 24 GB RAM , GTX285 , 10.8.5 , UAD-2 Quad Satellite , ATC SCM25A Pro with ADAM Sub 12.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-29-2013, 11:20 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: Magma chassi, which one to get?

i have a magma PE7R

it works great in 7.4 and 8

sittting here and would sell

as i got a PE6R for my PTHD10 with Mac Pro 8 core

also have a G5 sitting here that rocks

to be honest i am not sure i really needed to upgrade but it did

it's nice to have HD6 with a template fully loaded so i can move quickly at the beggining of a session
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-HD6 in Magma Chassis DAPG Buy & Sell 0 07-30-2013 03:02 PM
8.0.3 and Magma Chassis ReelJason Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-07-2010 03:10 PM
Digidesign Chassis? Magma Chassis? BigEvil Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 12-13-2008 11:53 AM
Anybody using UAD-1 w/ Magma chassis? zobomix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-16-2007 12:38 AM
G4 w/ magma 13 chassis gnomepark Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-05-2000 11:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com