Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-26-2017, 04:53 PM
tbond tbond is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Lake Forest, Illinois
Posts: 16
Default Re: iLok upgrade wont let me into pro tools

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
That info just means that previous installers required a specific Win7 patch. iLok modified their installer to not require that patch.

Installing the updated iLM should solve the problem on your system.
Your suggestion worked, thank you so much.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-26-2017, 05:44 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,250
Default Re: iLok upgrade wont let me into pro tools

Quote:
Originally Posted by tbond View Post
Due to Microsoft bugs where some Windows 7 systems are unable to update, we've changed our installer to no longer require any Windows 7 updates.
I use Windows Update on Win7.

In Windows Control Panel, go to Windows Update and click on “Check for updates”.
Download & install any “important updates” available.
(I don't install the “optional updates”).
After installing the “important updates” I installed the latest iLok License Manager (LicenseSupportInstallerWin64_v3.1.7_r37900) - from https://www.ilok.com/#!license-manager
Plugged in my iLok, logged in to iLok License Manager and clicked on “Synchronize” (under the View Tab).
All good here now – no more “Authorization Exception” messages.


In Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update\Change settings, under “Important updates” I select “Check for updates but let me choose whether to download and install them”.
I leave both “Recommended updates” and “Who can install updates” unchecked.

Hope this helps!
__________________
Pro Tools HD 11.2.1 - Studio One 3 Professional - Win 7 64 Ultimate - Lenovo 427637U ThinkPad W520 (16GB) - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Valve Fender 30 + Champ 12 amps - Rode NT2-A + SM57
Reply With Quote
  #13  
Old 08-26-2017, 05:52 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,893
Default Re: iLok upgrade wont let me into pro tools

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
I use Windows Update on Win7...
Thanks for jumping in with more info, and glad to hear your system is working. The issue related to Win7 is documented at avid.force.com/pkb/articles/Error_Message/iLok-License-Manager-error-Windows-7. The required Win update was not automatically installed and required manual installation to be able to install iLM, so the iLM installer was updated to not require that to eliminate the problem. For the OP, the error was actually caused by having an older version of iLM installed so updating iLM solved that.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-26-2017, 05:59 PM
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 1,250
Default Re: iLok upgrade wont let me into pro tools

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Thanks for jumping in with more info, and glad to hear your system is working. The issue related to Win7 is documented at avid.force.com/pkb/articles/Error_Message/iLok-License-Manager-error-Windows-7. The required Win update was not automatically installed and required manual installation to be able to install iLM, so the iLM installer was updated to not require that to eliminate the problem. For the OP, the error was actually caused by having an older version of iLM installed so updating iLM solved that.
That'll teach me not to make a cuppa in the middle of posting here!
By the time I'd finished "composing" - the OP (tbond) had already posted:
"Your suggestion worked, thank you so much."

Thanks Jeffro!
__________________
Pro Tools HD 11.2.1 - Studio One 3 Professional - Win 7 64 Ultimate - Lenovo 427637U ThinkPad W520 (16GB) - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32 - Valve Fender 30 + Champ 12 amps - Rode NT2-A + SM57
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools wont load after upgrade!! Help!! Playersly Pro Tools 12 Discussion 3 02-12-2017 08:25 AM
Pro Tools 11 Upgrade - ilok Server [RESOLVED] Po-Ethix Pro Tools Software (Win) 4 07-18-2014 11:52 AM
Pro Tools Express wont see iLok Parisstudio Pro Tools Express on Windows 9 12-10-2013 02:04 PM
Pro tools 8.04cs2 upgrade, Pro tools wont launch! Please help me! ohyoshimi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-20-2011 12:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com