Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-27-2016, 01:14 AM
Victor Bracamonte Victor Bracamonte is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Caracas-Venezuela
Posts: 2
Default Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Hi !
I upgraded my MacBook Pro to MacOS Sierra 10.12.
Immediately my Mbox 2 is not working using Logic X.
What I can do ?
Any ideas ?
Best regards.

Victor Bracamonte.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2016, 02:10 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,060
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Well you should have checked the compatibility chart before going to an unsupported OS so you would have to downgrade again to work.
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2017, 01:12 PM
Victor Bracamonte Victor Bracamonte is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Caracas-Venezuela
Posts: 2
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Hello !
Any information about a driver update for mbox2 in Mac OS Sierra?
I need to make a decision about throwing it in the trash and buying a Focusrite interface or waiting a little longer.
Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2017, 01:31 PM
Xcurve Xcurve is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles
Posts: 24
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Quote:
Originally Posted by Victor Bracamonte View Post
Hello !
Any information about a driver update for mbox2 in Mac OS Sierra?
I need to make a decision about throwing it in the trash and buying a Focusrite interface or waiting a little longer.
Thank you
I'm using an MBox Pro 2 with PT 12.5.2 and OS 10.12.6 and so far everything is working.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-12-2017, 05:48 AM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 106
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Interesting, that the firewire Mbox 2 Pro works... is it really a Version 2...

The USB Versiom of the MBox 2 does not work with 10.12.6...
The last os, where the MBox 2 worked (with a little trick),
is Yoesmite... 10.10
Reply With Quote
  #6  
Old 08-13-2017, 12:04 AM
Goobs's Avatar
Goobs Goobs is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Boston, MA, USA
Posts: 113
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

The MBox 2 Pro's FireWire drivers are deadly.

If you're telling me that you're using an MBox 2 Pro with its own CoreAudio drivers installed on macOS Sierra, and you're saying that you've never gotten a kernel panic while using it, that you are a truly unique individual who has cracked the code of the universe, and are the only person in existence with this experience.

I have literally not been able to solve this issue on the past few OSs as a certified Mac technician in years, so I'm very curious, if this is actually the case, what your setup is.
__________________
iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015), 4.0 GHz Intel Core i7, 32 GB 1867 MHz DDR3, 500 GB Flash Storage SSD, macOS 10.12.6, Pro Tools|12.8.1, Logic Pro X 10.3.2, Waves Gold, Waves Restoration, iZotope RX 6, Apogee Quartet, Eleven Rack, 003, Command|8, OWC Thunderbolt 2 Dual-Drive Dock, OWC Mercury Electra 480 GB 6G SSD, OWC Mercury Elite Pro 250 GB 7200 RPM HDD
Reply With Quote
  #7  
Old 08-16-2017, 09:08 AM
Xcurve Xcurve is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles
Posts: 24
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Quote:
Originally Posted by TrackerLe View Post
Interesting, that the firewire Mbox 2 Pro works... is it really a Version 2...

The USB Versiom of the MBox 2 does not work with 10.12.6...
The last os, where the MBox 2 worked (with a little trick),
is Yoesmite... 10.10
I upgraded from 10.9 to 10.12. I stayed on 10.9 thinking it was the only thing that would work with my MBox Pro 2. I'm using the FW 400 into a FW 400 card in my Mac Pro.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-16-2017, 09:17 AM
Xcurve Xcurve is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Los Angeles
Posts: 24
Default Re: Mbox 2 not working with MacOS Sierra, help !!!

Quote:
Originally Posted by Goobs View Post
The MBox 2 Pro's FireWire drivers are deadly.

If you're telling me that you're using an MBox 2 Pro with its own CoreAudio drivers installed on macOS Sierra, and you're saying that you've never gotten a kernel panic while using it, that you are a truly unique individual who has cracked the code of the universe, and are the only person in existence with this experience.

I have literally not been able to solve this issue on the past few OSs as a certified Mac technician in years, so I'm very curious, if this is actually the case, what your setup is.
Mac Pro 5,1 (Mid 2010) bought in 2011.
MBox Pro 2
Drivers: Mbox_2_Pro_Driver_10_3_3_Installer_78630
FW400 into FW400 Card.
RAM 16GB
OS 10.12.6
PT 12.5.2

I had one issue last week when I tried to upgrade the RAM to 32. I forgot to plug back in the MBox FW400 cable and PT was not happy. Duh. Went back to 16 GB thinking it was the RAM. Working now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro 3 not working with MacOS Sierra Focuret FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 46 01-26-2017 02:07 PM
PT on macOS Sierra? eesn Pro Tools 12 Discussion 66 10-01-2016 11:46 PM
Profire 2626 not working with macOS Sierra jwilkers Pro Tools 12 Discussion 15 09-24-2016 09:27 AM
macOS Sierra 10.12 not yet supported Avid Technical Alerts 0 09-20-2016 10:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com