Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-17-2016, 06:03 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,128
Default Re: Pro Tools 11 with Mac OS El Capitan

Quote:
Originally Posted by MasterMixHD View Post
There's a work-around for that error. Simply drag audio into the window instead of using the import command.

(pretend that I went on a rant of how retarded it is that 11 won't be fixed to work with el cap)
It's not unheard to see old version of a software, no matter which software from which company, not getting updated to the most recent version of an operating system if there's a current version of said software that is actually working with the newest version of the operating system. Nothing new there.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-22-2016, 12:49 PM
weezerboy weezerboy is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 191
Default Re: Importing Audio issues - line 559 error on El Capitan

I'm getting this error when dragging and dropping into Pro Tools. Is there any fix for this?
__________________
Imac Late 2013 2.9 GHz Intel Core i5
8 GB 1600 MHz DDR3
OS 10.11.2
PT 12.4.0
Reply With Quote
  #23  
Old 06-03-2016, 05:31 PM
randomdude84 randomdude84 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Chicago
Posts: 39
Default Trying To Import Audio and Getting This Error Message

Hey guys I am running pro tools 11.3.1 on an iMac version 10.11.5

I have imported iTunes songs many times into a pro tools track by going to file...import...auido.

Haven't played around with portools in a while but when I do it now I am receiving this error message.

[IMG][/IMG]

Last edited by DigiTechSupt; 06-03-2016 at 05:41 PM. Reason: Merged with existing thread - this is a known limitation/incompatibility.
Reply With Quote
  #24  
Old 06-03-2016, 05:46 PM
randomdude84 randomdude84 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Chicago
Posts: 39
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

Well, after googling the error code message it, it took me to avids site and i found this...

[IMG][/IMG]

Whats horrible is that i received an email, which i still have from may 2015, for a free upgrade to pro tools 12. Like i said, i have not played around in a while and am just getting back to it now. The free upgrade is no longer in my items not yet downloaded section of avid.

I also missed out the on discounted upgrade pricing email which expired the 31st of May

Am I really out of luck here? Im not sure what other problems I will encounter but I certainly need to be able to import audio into my tracks.

Im wondering if Sweetwater.com which is where i purchased my protools bundle from will help me out with this

and to think that a year ago i had a free upgrade in my avid online account
Reply With Quote
  #25  
Old 06-03-2016, 05:57 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,893
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

Quote:
Originally Posted by randomdude84 View Post
...Whats horrible is that i received an email, which i still have from may 2015, for a free upgrade to pro tools 12. Like i said, i have not played around in a while and am just getting back to it now. The free upgrade is no longer in my items not yet downloaded section of avid.
I also missed out the on discounted upgrade pricing email which expired the 31st of May
Am I really out of luck here? Im not sure what other problems I will encounter but I certainly need to be able to import audio into my tracks.
Im wondering if Sweetwater.com which is where i purchased my protools bundle from will help me out with this
and to think that a year ago i had a free upgrade in my avid online account
If it was in PNYD then it should still be there (unless you downloaded it). Checking your account...

...it looks like you did back in May 2015 as you have v12 in your Avid account ("Crossgrade from PT EX") and the 10/11/12 bundle is in your iLok account waiting to be activated (surrender your 10/11 bundle).

Hope this helps.
Reply With Quote
  #26  
Old 06-03-2016, 06:07 PM
randomdude84 randomdude84 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Chicago
Posts: 39
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
If it was in PNYD then it should still be there (unless you downloaded it). Checking your account...

...it looks like you did back in May 2015 as you have v12 in your Avid account ("Crossgrade from PT EX") and the 10/11/12 bundle is in your iLok account waiting to be activated (surrender your 10/11 bundle).

Hope this helps.
Hey there, thanks for the response. I am not sure what you mean by surrender your 10/11 bundle? And I definitely haven't downloaded pt12 the only thing i downloaded was the original express and then the upgrade to pt 11.

my pnyd page, this is what is in there

[IMG][/IMG]

Last edited by randomdude84; 06-03-2016 at 06:38 PM.
Reply With Quote
  #27  
Old 06-03-2016, 08:39 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: CA
Posts: 6,893
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

Quote:
Originally Posted by randomdude84 View Post
...I am not sure what you mean by surrender your 10/11 bundle?
In iLok License Manager you will see a "Pro Tools with Upgrade and Support Plan" bundle which includes licenses for 10/11/12. When you activate that to your iLok2 you will surrender your older license (which is your Pro Tools 11 Bundle). This will complete your upgrade.
Quote:
And I definitely haven't downloaded pt12 the only thing i downloaded was the original express and then the upgrade to pt 11.
It's not in PNYD because it was downloaded (added to your Products). The v10/11/12 installers are in your Avid account > Products & Subscriptions > Crossgrade from PT EX > Show. Based on the deposit date of your iLok licenses, this was done about a year ago.
Reply With Quote
  #28  
Old 06-06-2016, 01:44 PM
randomdude84 randomdude84 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Chicago
Posts: 39
Default Re: Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan

ahhhh ok, found it. thanks a lot. I'm gonna download it tomorrow. hopefully everything goes smoothly.
Reply With Quote
  #29  
Old 06-30-2016, 11:23 AM
studiorecording studiorecording is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Casper
Posts: 22
Default PT 11 won't import audio

PT 11 won't import audio from import.

Not sure what's up.
Reply With Quote
  #30  
Old 06-30-2016, 12:01 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 12,303
Default PT 11 won't import audio

Trashed prefs ?

And what format is the audio? B/c I've never seen that issue.

Can you go and check the file? Like check the audio through a standalone app, like iTunes or WMP...
__________________
Daniel
HD|N - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro - 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Jetson

For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Jefferson

For the Love of everything sacrosanct and hallowed, Why hasn't track presets been implemented yet? - George Clinton
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools First Assertion Line 17051 Error. HELP! pellomen Pro Tools | First Discussion 0 03-10-2017 03:03 PM
Assertion line 123 error when trying to import session data/consolidate tracks 6foot4design Pro Tools Software (Mac) 5 06-20-2012 06:20 AM
Assertion Error line 140, Elastic Audio, Workaround, Questions phasephucked 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-28-2009 10:05 AM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 09:38 AM
Import OMF Assertion Error, line 160...but why? Nathan W. Post - Surround - Video 6 05-16-2007 02:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com