Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2015, 06:34 PM
QaliStacks's Avatar
QaliStacks QaliStacks is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Los Angeles
Posts: 8
Default Can't import audio (Assertion Error Line 559) with Pro Tools 11 on El Capitan/later

I've upgraded to OSX el captain and am finally getting around to setting up a new session and keep running into this error when importing audio:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/151228/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)

Is anybody else had this issue? And if so how did you solve it?

ADMIN EDIT: http://avid.force.com/pkb/articles/e...rt-Audio-Error

Last edited by DigiTechSupt; 06-30-2016 at 12:29 PM. Reason: Added KB link.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2015, 07:48 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,921
Post Re: Importing Audio issues

Quote:
Originally Posted by QaliStacks View Post
I've upgraded to OSX el captain and am finally getting around to setting up a new session and keep running into this error when importing audio:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/151228/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)

Is anybody else had this issue?
Yes.

Quote:
Originally Posted by QaliStacks View Post
And if so how did you solve it?
Drag and drop instead of the Import Audio command.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2015, 10:30 PM
QaliStacks's Avatar
QaliStacks QaliStacks is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Los Angeles
Posts: 8
Default Re: Importing Audio issues

It worked thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2015, 04:36 AM
L-studio L-studio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Finland
Posts: 3
Default Re: Importing Audio issues

Quote:
Originally Posted by QaliStacks View Post
It worked thanks
For me too. Thanx!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2015, 07:18 PM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,477
Default PT 11.3.2 on El Capitan... can some people chime in?

Who all is running 11 on El Cap?

Please specify PT11 version (Vanilla or HD, #.#.#, El Capitan 10.11.x) - and issues present

I am trying to identify wether people are running ok, or if everyone is having issues.
And, if anyone is running ok, what versions and machines - so I can chase down the issues I'm having.

I am on PTHD11.3.2, on El Capitan 10.11, MacBook Pro 13" Late 2011, Import Audio Assertion Error
MacBook: https://support.apple.com/kb/SP645?l...ewlocale=en_US

If you need to find your machine info, click the Apple Icon, About This Mac, Support, Specifications.

I would like to take my production machines to El Capitan, but my testing on my MacBook is exhibiting Import Audio Assertion Errors, and I'm unwilling to live with that. Soon, I may make a production machine system clone, and try it, but I'd like some feedback first (I know we will see Eucon issues as well, at least with scribbles)

Thanks!!!!!
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 3.33 GHz Hex Mid 2012, 32 GB 1066 MHz
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23" Cinema HD's
OS 10.9.5
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS
HD Native PCIe
HD I/O 16x16 & (Occasional 192 16x8)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Custom Trident 65 Series with embedded US-2400 Surface
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2015, 08:43 AM
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Jan 1970
Location: Los Angeles
Posts: 2,556
Default Re: PT 11.3.2 on El Capitan... can some people chime in?

PT12 isn't even El Capitan ready, and PT11 was designed with Yosemite in mind, so be careful playing with fire. I'd suggest jumping up one from where you are -- into Yosemite -- but not up two.

Actually, in retrospect, I think Mavericks might have been more stable with PT11 than Yosemite is. Some days I regret upgrading.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2015, 08:51 AM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,477
Default Re: PT 11.3.2 on El Capitan... can some people chime in?

All our production machines are on Mavericks 10.9.5

I will not move any production machines to El Capitan until I've exhaustively researched and tested.

The main reason I want to move them to El Capitan is for Metal ... Especially for the two machines also running Final Cut Pro X.... and there are also overall performance increases. El Capitan is feeling faster across the board on the MacBook Pro I am testing it with.

I do not want to move to 12 at this time. In reality, our systems are rock solid on Mavericks, and I will not move them away from 11 on Mav unless I am able to do so reliably and with performance increases (mainly for the video side of things)... that's the whole point. There is really nothing in 12 that interests me, and I'd rather not give up licenses to move to it....
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 3.33 GHz Hex Mid 2012, 32 GB 1066 MHz
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23" Cinema HD's
OS 10.9.5
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS
HD Native PCIe
HD I/O 16x16 & (Occasional 192 16x8)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Custom Trident 65 Series with embedded US-2400 Surface
Reply With Quote
  #8  
Old 11-11-2015, 02:09 PM
stacyparrish's Avatar
stacyparrish stacyparrish is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: U.S.A
Posts: 1
Default Re: Importing Audio issues

This "work around" worked for me as well. BUT! what is the fix for the problem? Drag and drop as an import method in Pro Tools is not going to work for me for very long....
__________________
Cheers
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2015, 02:06 PM
Bill Pool Bill Pool is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Default Re: Importing Audio issues

You may need to upgrade Pro Tools to version 12. Pro Tools 11 isn't compatible with El Capitan.

http://avid.force.com/pkb/articles/C...tibility-Chart
Reply With Quote
  #10  
Old 12-15-2015, 11:24 AM
auragami auragami is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Austin
Posts: 2
Default Import audio error message

When I attempt to import audio, I get the following error message:

Could not complete the Import Audio command because Assertion in "/Volumes/Development/153787/ProTools/NewFileLibs/Cfd/MacBuild/../MacOS/Cfd_ImportAudioDialogMacOS.mm", line 559.

I'm on a 2015 Macbook Pro, El Capitan 10.11.2, running PT 11.3.2, my interface is an Apogee Duet.

Thanks in advance,
Michael
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools First Assertion Line 17051 Error. HELP! pellomen Pro Tools | First Discussion 0 03-10-2017 03:03 PM
Assertion line 123 error when trying to import session data/consolidate tracks 6foot4design Pro Tools Software (Mac) 5 06-20-2012 06:20 AM
Assertion Error line 140, Elastic Audio, Workaround, Questions phasephucked 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-28-2009 10:05 AM
Error: "pro tools could not complete the import audio command because assertion in" elsterNJ 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2009 09:38 AM
Import OMF Assertion Error, line 160...but why? Nathan W. Post - Surround - Video 6 05-16-2007 02:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com