Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-23-2011, 09:34 PM
Convectuoso Convectuoso is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Auckland
Posts: 14
Default "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Hello all!

I just purchased a lovely Euphonix MC Control V1 yesterday, but cannot seem to get Pro Tools to recognize it/work.

It works fine on other apps like Safari etc but when I try to enable EUCON it does not seem to want to play nice.



The above message comes up.

I've logged with Avid support and their help has not yet fixed it, but waiting on a response to my last email so thought I'd put it here to see if anyone has a fix?

I'm on 10.6.7 and I've trued both 2.5.6 and 2.5.7 to no avail. And on Pro Tools 9.0.2.

Any help would be very much appreciated as I have a mix to do tomorrow and would love to have this puppy up and running!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2011, 11:40 AM
noeqplease noeqplease is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA, USA, Planet Earth, Solar System, Milky Way Galaxy
Posts: 152
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Hi,

You could run Onyx to clean up your permissions, and also trash ALL the Pro Tools preferences. There is a tool on this forum for that too...
Database and prefs helper.

Also, you should REBOOT the computer once you've deleted the preferences and cleaned up caches / permissions, etc.

Lastly, once your EuCon software sees your MC Control correctly, you should check it's firmware versions, and update it if necessary.

Cheers
__________________
Nick Sevilla
nick@nicksevilla.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2011, 12:08 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,624
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

This sounds like a corrupt EuCon personality. I've uploaded a new copy of it - download it, unzip it, trash the one currently in the Controllers folder inside your Pro Tools folder, put this one in it's place, trash preferences, restart and try again.

EuCon controller profile
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2011, 01:01 PM
Convectuoso Convectuoso is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Auckland
Posts: 14
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Thank you very much, I will try this as soon as I get on my main machine.

Will post results.

Reply With Quote
  #5  
Old 05-24-2011, 02:23 PM
Convectuoso Convectuoso is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Auckland
Posts: 14
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Still no luck
Reply With Quote
  #6  
Old 05-24-2011, 05:56 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,624
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Quote:
Originally Posted by Convectuoso View Post
Still no luck
Hmm. Ok, can you try this?

Navigate on your system hard drive to Users>your account>Library>Preferences and place the following files in the trash:

com.euphonix.eucon.plist
com.Euphonix.EuControl.plist

Then navigate to your system drive>Library>Preferences and put the following files in the trash:

com.euphonix.EuConSystem.plist
com.euphonix.install.EuControl.plist

If that still doesn't work, go to the Euphonix folder in your applications folder and run the uninstaller, restart and reinstall 2.5.7. You probably should trash those same preferences files and Pro Tools preference files after doing so, restart, and test again.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2011, 07:18 PM
Convectuoso Convectuoso is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Auckland
Posts: 14
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Quote:
If that still doesn't work, go to the Euphonix folder in your applications folder and run the uninstaller, restart and reinstall 2.5.7. You probably should trash those same preferences files and Pro Tools preference files after doing so, restart, and test again.
That fixed it :) All up and running, thanks for your help!


Anyone experiencing the same problem, do exactly the above and it should fix it.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-26-2011, 10:56 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,624
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Quote:
Originally Posted by Convectuoso View Post
That fixed it :) All up and running, thanks for your help!


Anyone experiencing the same problem, do exactly the above and it should fix it.
Excellent! Glad to hear it!
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 08-12-2011, 06:51 PM
jesse p jesse p is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Brooklyn NY
Posts: 120
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Where are the PC equivalents to this files on the mac?


com.euphonix.eucon.plist
com.Euphonix.EuControl.plist

I'm getting this Personality problem everytime I try to Automap RTAS plugs to use with Automap 3.
__________________
www.kdsound.net
Sound for film and Television
Reply With Quote
  #10  
Old 08-12-2011, 07:25 PM
jesse p jesse p is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Brooklyn NY
Posts: 120
Default Re: "EUCON Personality could not be loaded" Error?

Where are the PC equivalents to this files on the mac?


com.euphonix.eucon.plist
com.Euphonix.EuControl.plist

I'm getting this Personality problem everytime I try to Automap RTAS plugs to use with Automap 3.

I've had some luck trying to load PT with out eucontrol running.. then shut down.. and restart pt after turning it on again..

But the sequence doesn't always work.
__________________
www.kdsound.net
Sound for film and Television
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT10/Digi 003 - Error occurred while trying to load the controller personality "003" J-Xile 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-14-2015 09:36 PM
controller personality "EUCON" incompatible Pz5 Artist Series 8 06-04-2013 12:39 PM
"Error configuring CNTRL|24 Personality" in Pro Tools 10 with Control|24 jeff markham ICON & C|24 2 05-26-2013 11:56 PM
MC Control "eucon library is not loaded windows" djmichaelwenz Artist Series 1 10-05-2012 08:11 PM
2 Problems after Upgrade PT9 to PT10: "Controller-Personality MBox3" and "MP3.dll" Eviltubbie Windows 5 07-03-2012 11:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com