Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-06-2009, 02:13 PM
MX582 MX582 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 70
Default Maximum amount of tracks on an HD5 system?

What's the maximum amount of audio tracks an HD5 (1 core card, 2 accel cards, 2 process cards) can have? Not talking about inputs/outputs, just the maximum amount of audio tracks you have have in a session?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2009, 04:01 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

Quote:
Originally Posted by MX582 View Post
What's the maximum amount of audio tracks an HD5 (1 core card, 2 accel cards, 2 process cards) can have? Not talking about inputs/outputs, just the maximum amount of audio tracks you have have in a session?
192 voices!

that could be 192 mono audio tracks, but bear in mind that other things require voices!!

chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2009, 04:25 PM
johnnyv johnnyv is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,081
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

Chris,

Yes, that's what our HD5 system maxes out at. Is there any way to increase voice count? We have a client saying they have a session with 250+ tracks. Is there any way to hear all these things at one time if we added more cards to our system or is this a limitation of PT?

We have PCIx Core, 2xAccel, 2xProcess, 8-core Harpertown and Magma PCIx-PCIe expansion chassis.

Thanks for any additional info you have...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2009, 04:32 PM
scottleader scottleader is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 100
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

I am curious how someone has a session with 250 tracks. What a mess. Many of them have to be inactive.
I always thought 192 voices was the most you could get...
Did you ask this client how they ran that? If you did, what did they say?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2009, 04:35 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

Quote:
Originally Posted by johnnyv View Post
Chris,

Yes, that's what our HD5 system maxes out at. Is there any way to increase voice count? We have a client saying they have a session with 250+ tracks. Is there any way to hear all these things at one time if we added more cards to our system or is this a limitation of PT?

We have PCIx Core, 2xAccel, 2xProcess, 8-core Harpertown and Magma PCIx-PCIe expansion chassis.

Thanks for any additional info you have...
NO, 192 voices is max.

250+ tracks most people running that many would have 2-3 systems and run satellite i guess.

You can share voices between tracks if they're not playing at the same time. where it says dyn (dynamic) on the mixer channel and assign 2 tracks to the same voice etc. then under options select "mute frees assigned voice" never used it but should help.
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2009, 05:49 PM
johnnyv johnnyv is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 1,081
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

OK guys...I got the scoop and have a new question!

So, this client has a musical album of 10 songs, with like 25 tracks on each. However, they flow together, so they are all part of one big session, with each song following the previous, rather than each song having its own session.

So, my new question is simply a hypothetical one...could a person have a session with 250 tracks and play the session from top to bottom...such that, when the first song has passed, ProTools "takes away" those voices and gives them to the later songs when needed then? I mean, you'd never really mix the project this way (at least, I can't imagine that), but does ProTools allocate dynamically on the fly like that?
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2009, 05:51 PM
scottleader scottleader is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 100
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

Not during playback, you'd have to stop and switch the voices.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-06-2009, 06:48 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

if they are on separate tracks you can manually assign the different tracks to the same voice, which would work as they aren't playing at the same time.

messy way of doing things! just save each song separate and mix them one at a time

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-06-2009, 06:54 PM
Tony Shepperd Tony Shepperd is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles, CA
Posts: 346
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
if they are on separate tracks you can manually assign the different tracks to the same voice, which would work as they aren't playing at the same time.

messy way of doing things! just save each song separate and mix them one at a time

Chris
Manually assign the voices, that's probably the best way to do it!
__________________
Mixing in the box, requires thinking outside the box.

My New Instructional Mixing DVD 2 is Shipping
www.tonysound.com
http://twitter.com/tonysound
Reply With Quote
  #10  
Old 08-06-2009, 07:59 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,545
Default Re: Maximum amount of tracks on an HD5 system?

ugh... what a hellish way to work IMO.

Separate session for each song!!!!!!
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amount of MIDI tracks... greenwall Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-28-2010 03:35 PM
Maximum Tracks Allowed/Pro Tools Mix System unseen33 Pro Tools TDM Systems (Win) 1 02-15-2007 09:14 PM
maximuim amount of tracks in le with 1 gig rohan hylton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-10-2006 02:23 PM
? about amount of tracks Matt Whritenour 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-03-2003 02:55 PM
DIGI 002 MAX amount of Rec tracks at once? fourthtunz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 24 08-07-2002 01:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com