Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-29-2010, 08:55 AM
nexty76 nexty76 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
Default Need Monitor Help

Right now I have no output monitors for my MBox 2 Mini. I am currenty using Etymotic 6i headphones as my audio source, obviously not ideal. I see that the output is a 1/4" jack, for now should I just setup some of my sroound sound speakers with an RCA to 1/4" jack? Is that a waste, should I invest in decent headphones? Or is there a set of monitors I could pick up that won't break the bank?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2010, 09:05 AM
BradLyons BradLyons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,985
Default Re: Need Monitor Help

Acoustics of the room and the room itself will certainly play a role in this, however you should always have some nice speakers to use anyway. The earbuds you have are just that, they are not actual headphones.... you should consider a good pair of headphones for monitoring when you record but again, I would still consider a decent pair of studio speakers. WITHOUT breaking the bank, these are hard to beat....

http://www.sweetwater.com/store/detail/ResolvA6/

You can get a good mix out of these including some excellent bass, but they are also decent to just crank up some tunes and listen.
__________________
Thank you, Brad Lyons
GC PRO- Pro Accounts Manager
(404)844-9758
blyons@gcpro.com
www.theaudioprofessional.com
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2010, 10:20 AM
nexty76 nexty76 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
Default Re: Need Monitor Help

Those speakers look sweet, might be a touch out of my range right now considering what I dropped on MBox/PT8/Mic. I may just get some headphones right now to get by. Sound On Sound rated the Sennheiser HD 280 pros highly for a bargain ($99), any experience with this range of headphones for monitoring? Thanks again.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2010, 06:36 PM
musicalavtech musicalavtech is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Piqua, oHIo
Posts: 509
Default Re: Need Monitor Help

Your other identical post was answered already. Read up on the forum rules about duplicate posts.
__________________
OSX10.6.8, 1st gen Power Mac,
PT8.0.5, Mbox2
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2010, 10:12 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,805
Default Re: Need Monitor Help

One thing about the HD 280's is they offer good isolation. They do this by being really tight fitting on your ears. That's fine for tracking but you may not want to spend hours mixing with them unless you want that "head in a visegrip" feel.

If possible, spend more money on monitor speakers and acoustic treatment. Try to use headphones mainly for quality control (checking for noises, etc) as well as tracking, of course.

A very popular headphone is the Sony 7506's. Or for a little more, the 7509's.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2010, 10:42 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,144
Default Re: Need Monitor Help

Don't mix with Sennheiser 280's or any of the Sony's as they are absolutely NOT accurate. I use(and like0 the Sony MDR-V600 for tracking as it has essentially the same sound as the 7506 but much better isolation and comfort, but none of these are good for mixing. Take a look at the recent EQ(or was it PAR??) magazine article on headphones for mixing as they covered some decent choices. I still vote for speakers and by going with a small woofer, you may not get a big bottom sound in the room, but you will also NOT get as much incorrect information due to the room(use the phones to sort out the bottom octave).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Studio Monitor Express & Transport act as digital monitor controller? briancares Artist Series 1 02-04-2014 06:23 AM
MBox 2 Pro Monitor knob has stopped changing monitor levels Rumandolin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-21-2013 10:13 AM
Monitor out togheter with monitor volume knob kennylovrin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-22-2006 09:19 AM
Dual Monitor / hardware playback with NTSC monitor TheBriceShow Post - Surround - Video 2 02-21-2005 06:58 PM
Monitor Latency and monitor thru headphones output... jeronimo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-06-2001 09:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com