Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-23-2020, 03:04 AM
jgiannis jgiannis is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Anaheim
Posts: 112
Default Save Copy In misses audio

Hi.

When I build a project for a client, I always have 2 versions:

1 - the master. This is where I throw in tons and tons of audio, and edit accordingly.
2 - backup version of the mix, sent to the client. To create this file, I do a "Save Copy In" from the master, keeping only the files which are actually used in the session (the resulting file size is way smaller than the master).

But then, just to test this backup, I open it. I am then prompted with a message saying that some audio files are missing. I can easily point them to the files in the master session, and it relinks every time. But why is this happening? I was under the impression that "Save Copy In" should literally be duplicating all of the audio that's used in my session, and therefore I should not be getting a prompt for missing files.

Any ideas?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2020, 03:10 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,739
Default Re: Save Copy In misses audio

You need to provide some, any clear information about your setup.

Your signature is a mess, Pro Tools 10? But you are posting in a 2019 forum area? macOS or Windows and what exact version are you using? What exact version of Pro Tools? What drives are the sessions on? vs. where you are saving. What is the filesystem type of those drive? Is all your audio content in the session folder for your initial working session?

Anything unusual about the files that turn up missing? Are they in the same subfolder/location? Different than other files?

Last edited by Darryl Ramm; 11-23-2020 at 03:22 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2020, 02:32 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,166
Default Re: Save Copy In misses audio

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
You need to provide some, any clear information about your setup.

Your signature is a mess, Pro Tools 10? But you are posting in a 2019 forum area? macOS or Windows and what exact version are you using? What exact version of Pro Tools? What drives are the sessions on? vs. where you are saving. What is the filesystem type of those drive? Is all your audio content in the session folder for your initial working session?

Anything unusual about the files that turn up missing? Are they in the same subfolder/location? Different than other files?
In addition to this^^^^, what are the session settings for sample rate and bit depth? (I ask as I have seen issues like this at 96K, but not at 48K).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2020, 04:30 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,468
Default Re: Save Copy In misses audio

You don't explain just how you go about creating this slimmed down version of the session.

Here's how I did it since the dawn of time:
Save.
Delete unwanted tracks and playlists.
"Select all unused clips" (in clip-bin menu) including whole-files, in the clip bin, and remove them.
Save a session copy. Including audio files.
Close session without saving.
The new session should not ask for missing audio, as they are not in the clip bin.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac mini, quad core i3, 3.6 GHz (Late 2018), 16 GB RAM
Focusrite Scarlett 2i2 3rd gen, Dynaudio BM6's, Command 8 and iPad w/Avid Control.
Pro Tools 2020.11, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Save a Copy As not saving all Elastic Audio EarHole Post - Surround - Video 0 03-08-2016 11:42 PM
Save Copy as without Audio Files force76 Pro Tools 11 3 11-20-2014 10:06 AM
BUG: Save Copy In with Elastic Audio Rendered Processing on Real Pro Tools 10 1 01-06-2012 04:07 PM
even a save session copy in wont find audio files tsd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-20-2005 11:25 AM
"Save Session Copy In" still misses files. Wilbur Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-20-2005 02:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com