Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2013, 03:49 PM
jschmidtiii jschmidtiii is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Los Angeles
Posts: 77
Default Hotkey to affect height of individual track?

Hi,

I know you can press the up and down arrow keys while holding control and option to affect track height of all tracks, but is there a hotkey to affect the height of an individual track? That would be a big help. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2013, 08:01 PM
guitar486 guitar486 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Mountain View, CA
Posts: 727
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Cntrl + up/down is for all selected tracks.
__________________
----I was thinking of taking a solo in the bridge.
-Nah, I don't think that would sound good.
----Ok, well how about just a series of cool riffs?

Mac Pro 2008 (Harpertown) -- OS X 10.8.2 -- 16GB RAM -- WD Black Drives -- UA Apollo Quad -- Pro Tools 10 w/ CPTK
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2013, 03:26 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Or, use Zoom Toggle, and set what height you like in the Preferences.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2013, 05:54 PM
jschmidtiii jschmidtiii is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Los Angeles
Posts: 77
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Hi guys,

Thanks for responding. Control up/down does a mac OS function (shows me all the windows I have open within a given application) and while zoom toggle is handy, that's not what I'm looking for. Do you have an idea of why cntrl up/dn isn't working or another way to do it?? Thanks again.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2013, 07:09 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Quote:
Originally Posted by jschmidtiii View Post
Hi guys,

Thanks for responding. Control up/down does a mac OS function (shows me all the windows I have open within a given application) and while zoom toggle is handy, that's not what I'm looking for. Do you have an idea of why cntrl up/dn isn't working or another way to do it?? Thanks again.
Ctrl+Command+Up (or down) arrow fits selected tracks to window.

Ctrl+Option+Command+Up (or down) arrow fits all tracks to window, if possible.

Ctrl+Up/Down arrow increase/decrease track height for selected tracks.

Check your Mac's System preferences if some shortcuts doesn't work in Pro Tools. It means that they're "taken" by the OS or other programs.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2013, 11:02 PM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 679
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Quote:
Originally Posted by PT Lover View Post
Ctrl+Option+Command+Up (or down) arrow fits all tracks to window, if possible.
Just wonderin' how to do this - your timing is perfect.

Thanks!

Sparky
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2013, 02:52 PM
bearease bearease is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Northridge, CA, USA
Posts: 86
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

To disable some of the hotkeys in Mac OS X:System Prefs…
Mission Control… set all pulldown menus at bottom of window to "-"


And while you're at it go to:
Spotlight… Deselect the two check boxes at the bottom
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2013, 07:15 PM
jschmidtiii jschmidtiii is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Los Angeles
Posts: 77
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Control+Up/Down was what I was looking for. Tips on how to change the OS preferences also greatly appreciated. Awesome responses! Thanks!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-12-2013, 09:49 AM
Rich Breen Rich Breen is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,654
Default Re: Hotkey to affect height of individual track?

Quote:
Originally Posted by jschmidtiii View Post
Control+Up/Down was what I was looking for. Tips on how to change the OS preferences also greatly appreciated. Awesome responses! Thanks!
System Preferences -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts
will get you to where you can change all the system level keyboard shortcuts; you've probably somehow changed ctrl-arrow to do something in there.

best,
rich
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hotkey to select from cursor to rightmost region in a track? jschmidtiii macOS 4 07-31-2013 03:28 PM
Track name hotkey jschmidtiii macOS 1 05-12-2013 02:58 AM
Jump to track hotkey jschmidtiii macOS 1 05-09-2013 10:44 AM
Can't Resize individual Track's Height teacherman Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-30-2010 05:10 PM
How to change individual wave height ? Paul B. Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 05-11-2007 11:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com