Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-19-2013, 11:13 AM
mjm333 mjm333 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: los angeles
Posts: 37
Default keyboard shortcut to view entire session

This is assuredly a simple one, but it's got me stumped.

In PT v10, I used Command + A to view everything on my entire timeline. It would fit it perfectly into my window.

In v11, that same command zooms way out, so my entire session is very small at the start of the timeline with many minutes of blank timeline showing after my session. There is nothing that far down the timeline, so it shouldn't be zooming out that far. What's happening? Did the shortcut change? I couldn't find anything about it.

In the same vein, I've heard that ProTools likes short (less than 10 mins) default session times (that you can determine in preferences). Is there any truth to better ProTools behavior with a shorter default time?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-19-2013, 11:22 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,352
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Cmd+A is to select all clips on selected tracks.

Option+A is to fit the entire session to window (horizontally).

I haven't had issues with this in 11. Could there be an automation breakpoint further down the timeline causing this?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 12-19-2013, 11:26 AM
mjm333 mjm333 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: los angeles
Posts: 37
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Wow! Command vs. Option! ha

I hope it's that simple. I'll check that tonight. Thanks very much PT Lover!

My day job has a similar but different set of shortcuts. I hope I just got my wires crossed there for a bit.

But even so, it's strange that I was getting that super zoom out with the key command. hmmm
Reply With Quote
  #4  
Old 12-19-2013, 11:32 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,352
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Yeah, I use Pro Tools 7, 10 and 11 almost on a daily basis, and also RX 3, FCPX, Motion and Photoshop quite regularly. This is a disaster waiting to happen.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 12-20-2013, 12:34 PM
Intransit Intransit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 544
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Quote:
Originally Posted by mjm333 View Post
Is there any truth to better ProTools behavior with a shorter default time?
I hope not! The post industry and composers would be totally left out in the cold.
__________________
Mac Pro 2012 12-Core 2.4GHz RAM 48GB
Native 2018.3 HD_OSX 10.12.3
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2013, 03:27 PM
mjm333 mjm333 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: los angeles
Posts: 37
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Bumping this back up, cause I'm definitely pushing Option + A on a Mac and it zooms out to see an hour of timeline, even though my current session is only a minute and 40 seconds.

??

Anyone know if there's a setting I'm missing somewhere? I use Option+ A almost as much as I save.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2013, 07:25 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,352
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Quote:
Could there be an automation breakpoint further down the timeline causing this?
Have you tried to clear all automation on all tracks from just after the song?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #8  
Old 12-23-2013, 12:53 AM
WombatStudio.Org's Avatar
WombatStudio.Org WombatStudio.Org is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Philadelphia, PA
Posts: 521
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Quote:
Originally Posted by PT Lover View Post
Have you tried to clear all automation on all tracks from just after the song?
This definitely sounds like you have something sitting way out there and if not automation, tempo change, key signature, marker - something is out there.
__________________
WombatStudio.Org • Digital Recording, Mixing and Mastering in Philadelphia, PA • USA
"It's not the gear ... it's the ear"
Reply With Quote
  #9  
Old 12-23-2013, 06:44 AM
Raoul23 Raoul23 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: UK
Posts: 2,845
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

What's the command on windows please :)
__________________
Raoul Crane
www.blaze-studios.co.uk

PT 10.3.10 HD Accel 6, Mac Pro 3.1 Dual Boot Lion 10.7.5 and Maverick 10.9.5 32GB Ram Magma PE6R4i Chassis
Reply With Quote
  #10  
Old 12-23-2013, 06:49 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,352
Default Re: keyboard shortcut to view entire session

Quote:
Originally Posted by Raoul23 View Post
What's the command on windows please :)
Fit session to window is Alt+A.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.3 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selecting the Ruler View with a Keyboard Shortcut.... Bushpig Pro Tools Software (Mac) 1 08-26-2014 12:31 AM
Keyboard shortcut for bringing up RTAS plugins in the Mix view RuffinMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-20-2010 12:10 AM
track view toggle - what keyboard shortcut? Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-04-2004 02:04 AM
toggle view keyboard shortcut doesn't work Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-10-2003 08:54 AM
track view toggle keyboard shortcut won't work!! Saar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-16-2003 06:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com