Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2004, 02:24 PM
letrev's Avatar
letrev letrev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Staten Island, NY US
Posts: 558
Default Mbox wordclock sync?

I can't find any documentation on this. Since the SPDIF port carries wordclock, can the Mbox by synched with other devices such as CD burners which have wordclock inputs? Do I need a SYNC box from digi or something like Nanosyncs?
__________________
************
Steven Vertel
Mixing / Mastering Engineer
High Rock Records & Studio
NYC

http://highrockrecords.com
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2004, 01:49 PM
letrev's Avatar
letrev letrev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Staten Island, NY US
Posts: 558
Default Re: Mbox wordclock sync?

Bump

OK, let me elaborate and hopefully someone smarter than me can weigh in:

I know that I can connect the Mbox to a Benchmark DAC-1 and set Pro Tools to sync to the Benchmark. What is unclear to me is whether or not there is a way to sync additional items such as a CD burner or digital EQ to the Benchmark's clock. Can s/pdif be daisy chained for clock sync??
__________________
************
Steven Vertel
Mixing / Mastering Engineer
High Rock Records & Studio
NYC

http://highrockrecords.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2004, 03:38 PM
Mikeren Mikeren is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: 41.66 N / 88.54 W
Posts: 417
Default Re: Mbox wordclock sync?

I'm confused on how the DAC-1 would sync up ProTools. Being a digital to analog converter, does it have digital outs, also? I know it has a complete selection of digital ins with XLR's and RCA's on the analog output side. If there's a digital out I can see how you could use the DAC's better clock.

You can daisy-chain a few s/pdif devices as long as the first is a well-clocked device connected via s/pdif to everything else (set to digital external clock and able to pass it on via s/pdif). Problem is, all the devices have to be on and properly set up for it to work.

The coolest set up is to have a master clock device with multiple digital outputs feeding each device, or wordclock (if usable) distributed to everything with ProTools synced to something via s/pdif.

MR

__________________
Learn to listen. Listen to learn.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync, wordclock issue mixmania Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-02-2011 07:57 PM
Wordclock sync via SPDIF with any interface? nucelar Pro Tools 9 3 04-18-2011 08:49 AM
PT Sync with wordclock mongiver Pro Tools TDM Systems (Win) 1 02-10-2004 05:56 AM
MTP vs DTP and spdif wordclock sync to 001/PTle rdatman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 03-22-2002 12:33 AM
Question regarding Wordclock sync... chengod 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-16-2002 10:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com