Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-26-2017, 04:45 PM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 560
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

Did any of you happen to use the Audified u73b compressor in the session where the audio shifted?
It happens to me quite a lot if I have one of those instantiated and start recording. The audio gets shifted ahead by around 40-50 ms
If I take the u73b out or make inactive, the problem goes away.
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
  #12  
Old 06-15-2017, 01:33 AM
Thevexproject Thevexproject is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Dallas
Posts: 3
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I am dealing with and have been dealing with this issue for some time now. I will record something (using a Tascam us-1200 [usb] into pro tools 12) and as I'm sitting there i can visibly see the audio being written early. I spoke with a college on the topic and he found his daw (logic) has some time displacement on which he turned off and it fixed it for him. Is there anything in pro tools that would cause this, i am getting quite annoyed at having to slide my clips right a 64th note.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-15-2017, 04:32 AM
johnsimmons johnsimmons is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Londinium
Posts: 262
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I haven't seen this for a while but on some versions of PT if your workflow includes duplicating tracks , say copying your vocal track with it's plugin setup to create a new track to record on, this could cause some problems with out of time recordings.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-15-2017, 10:52 AM
Thevexproject Thevexproject is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Dallas
Posts: 3
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I'd be happy to make a recording of exactly what I'm experiencing, that would probably help.
Reply With Quote
  #15  
Old 06-15-2017, 12:25 PM
Thevexproject Thevexproject is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Dallas
Posts: 3
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

Quote:
Originally Posted by Thevexproject View Post
I'd be happy to make a recording of exactly what I'm experiencing, that would probably help.
https://youtu.be/H-1PKD2IAbo
Here is my issue. It's placing my recording early as i track it. Which of course is a big issue for me.
Reply With Quote
  #16  
Old 05-11-2018, 09:24 AM
slashy's Avatar
slashy slashy is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: france
Posts: 16
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I have actually the same problem with pro tools ultimate.
After recording the clip is on place but not the wave inside it. It begin sooner than I recored.
I have no solution, I tried many things, but without result.
Please, could you help me ? I become mad
Reply With Quote
  #17  
Old 05-11-2018, 10:14 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 5,890
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

If the clip is in the right place, but the wave inside it isn't, see if you can move the wave within the clip. Look in the Reference Manual for how to do that.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #18  
Old 05-11-2018, 03:42 PM
PierrevC PierrevC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Belgium
Posts: 54
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I've had sort of this issue when rerecording.
One of my stems track had an offset.
I didn't try to spot it as it was not usable and I'm recording in Destructive mode so the sound was shifted from my inpoint.
I thought delay compensation was not correct...

It happened after I had a "could not get audio fast enough error".
First few times I restarted PT but then I found that if I switch the buffer size back and forth in the playback engine it's ok again.

I'm on 2018.4 HDX mac pro mid 2012, high sierra and very heavy session.
__________________
__________________
iSeeSound.be | Audio Post Production
Reply With Quote
  #19  
Old 05-12-2018, 05:41 AM
slashy's Avatar
slashy slashy is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: france
Posts: 16
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I try this, but no issue for me.
This afternoon, i will try again, but i become mad with this problem.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-03-2018, 10:34 AM
slashy's Avatar
slashy slashy is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: france
Posts: 16
Default Re: Tracks out of sync AFTER recording

I have always the same problem, the wave is sooner on the grid after recording ....
Is anybody have a solution , please ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording through plugin on aux tracks bussed to audio tracks Tonepicker Pro Tools 12 11 07-13-2016 09:26 PM
Tracks/voices losing sync during playback/recording bobbyskeg Pro Tools TDM Systems (Win) 1 05-20-2011 02:57 AM
Stereo tracks recording out of sync Neveguy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-29-2006 09:22 PM
sync midi drum tracks to wav tracks Adrian D 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-14-2003 12:24 AM
How Do I Sync Midi Tracks and Audio Tracks Antonio Tarantino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-11-2003 05:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com