Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-27-2010, 12:13 PM
paulmellors paulmellors is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 121
Default Re: Control 24 completely dead - fuse blown?

Incidentally we have now put a APC Smart UPS between the mains and the C|24.

Our Control 24 blew after a mains outage
__________________
[B]Pro Tools 2018.4, C|24, X32 Rack, Win 10, Waves 10, Komplete 11, composers collection
Reply With Quote
  #12  
Old 06-30-2015, 05:13 AM
mups mups is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Paris, France
Posts: 21
Default Re: Control 24 completely dead - fuse blown?

In case someone comes across the same switching power supply failure that I experienced recently after a main AC problem, here's a possible solution.
I removed the blown T5A fuse soldered on the circuit board and from there ran two wires to a standard fuse holder on the back of the PSU rear pannel, which implied drilling through two sheets of metal near the on-off switch. When I turned the board back on, the new fuse blew instantly.
Then I found a hint about checking the PSU FET transistor, which turned out to be kinda loosely bolted onto its radiator, meaning it had probably heated up badly and making it more likely to die when stressed. I replaced it (8€) and the board came back to life ! The specs at RadioSpare are SPW20N60S5, Canal-N, 20A, 600V, A-247.
And I strongly suggest to working Control 24 owners to open the PSU pannel and crank the **** out of all the bolts holding heating componants to their radiators...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blown Fuse Digi 002 Power supply liamMo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-08-2013 09:51 AM
Faders are DEAD! Completely lifeless... mtung ICON & C|24 9 03-06-2006 09:43 AM
BLOWN FUSE!!!!!!! Rtpas11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-02-2006 05:45 PM
Help! Dead 192! Where is the fuse???? steins Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 06-02-2005 10:06 AM
Brand new Digi002 once working fine, now completely dead steve mcconnell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 03-28-2003 07:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com