Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-29-2018, 03:55 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,634
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

oh, i read somewhere that this thing should be completed on 5-DEC the latest so the wait goes on...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-29-2018, 03:56 PM
matthewmkb matthewmkb is offline
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: UK
Posts: 13
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

UVI Workstation 3 along with Plugsound Avid Edition are already available to download and it's just a regular free version that also installs vst and au plugins. Plugsound library also doesn't have any protection so you can load you it in any host of your choosing. Just checked it in vanilla 2018.10. Weird that they market it as Pro Tools First free instrument and as unavailable for vanilla/ultimate which is clearly wrong. I would also assume that Falcon will be either a permanent Ilok activation code which you get as long as you have an active plan/subscription and then you keep it forever as aax/vst/au or some special avid edition installer with aax only.

Edit: Wrong. Plugsound Avid library doesn't work outside of Pro Tools so it is protected after all.

Last edited by matthewmkb; 11-29-2018 at 04:51 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-29-2018, 04:28 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Houston
Posts: 564
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

I mean it's nice and all but Avid keeps getting freebies on stuff I already have. Oh well.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 32 Gig Memory:Seagate 2 TB,1TB,4TB OS Windows 7 Ultimate
PT 18.7 Native through A&H Qu-32
Reply With Quote
  #14  
Old 11-29-2018, 06:10 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 440
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by LightWing View Post
Should be hitting all of our accounts over the next week for FREE and going forward as part of Pro Tools!

Ain't no humbug here! :)
Like others here, I already had Workstation but since Falcon is going to be a nice $350 Christmas "Freebie" from Avid to its customers I went to the UVI website and bought 4 Expansion Packs which are also on sale at 30% off and cost a total of $108.

Thanks Avid and UVI!
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

KeyShield HD, AxeShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 12.8.10 Native, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 5@500GB SSD, 1@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)

Last edited by LightWing; 11-29-2018 at 07:14 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 11-29-2018, 09:01 PM
ibbod0 ibbod0 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Australia
Posts: 36
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

I feel betrayed!! lol. Falcon was a big purchase for me. Kinda hoping it's a full version including the vst so I can resell my license.
__________________
Gigabyte Z97X-UD7 TH / Intel Core i7-4790K @ 4.00GHz / G.SKILL Ripjaws X Series 16GB / Samsung 850 Pro 128GB SSD / WD Blue 1TB HDDs / Audient iD14 / running Pro Tools 2018.7 on Windows 10
Reply With Quote
  #16  
Old 11-29-2018, 11:56 PM
Wire57 Wire57 is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Europe
Posts: 85
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Hi. This morning, while refreshing Sibelius Ultimate, I noticed in my AVID Application Manager, that "Falcon" to be updated too.
So after finishing with Sibelius Update, I tried updating Falcon via my AAM.
After download, I was adviced that the PACE I already have, was more recent than the one I was going to install. So I declined to install it.
Later, I launched ProTools and was prompted to enter a serial for "Falcon" I do not have (yet). I suppose that's the thing that should appear in my AVID Master account in the next days, right? (I could go on using PT without caring for Falcon then.)
Reply With Quote
  #17  
Old 11-30-2018, 12:06 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: SF Bay Area
Posts: 7,981
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by Wire57 View Post
...I launched ProTools and was prompted to enter a serial for "Falcon" I do not have (yet). I suppose that's the thing that should appear in my AVID Master account in the next days...
Once processing is completed you'll see a UVI Plug-ins section in the Product Details and Download Links for your Pro Tools product in My Products and Subscriptions and an Avid Falcon AAX license will be deposited to your iLok account.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-30-2018, 12:21 AM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 531
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

If it isn't a free, perpetual license I'm not sure I really want to know about it. This support plan thing has been around long enough that if it comes included IN Pro Tools, it is probably a carrot... but if it is a loaned freebie, it is nothing more than a trap that will snap shut in 12 months time, regardless of how dependant your past sessions are on it remaining open. I guess we will know in a week or so.

It would be nice if Avid actually developed some decent new VIs that were included in Pro Tools. Overhaul the old Samplecell format. Modernise Softsynth for the 21st century. Recreate Turbosynth for plugin use in 2018. Heck... make at least one... just one AAX-DSP virtual instrument of some kind.
__________________
littledevilstudios.com.au

Pro Tools Ultimate 2018.12. OSX 10.13.6. HDX. Avid Omni. Mac Pro 5,1 12x 3.33Ghz. 64Gb. 4x mSata SSD Drives + 4x HDD. Blackmagic Intensity PCIe. ATI Radeon HD5770.

Free Lexicon 224XL Impulse Responses
Free Sony DPS-V77 Impulse Responses
Reply With Quote
  #19  
Old 11-30-2018, 12:30 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,060
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Once processing is completed you'll see a UVI Plug-ins section in the Product Details and Download Links for your Pro Tools product in My Products and Subscriptions and an Avid Falcon AAX license will be deposited to your iLok account.
Ah, that would answer my question (2) - no, it’s not the full version with standalone and vst. Still not clear if it’s time-limited concurrent with an active subscription, but seems likely.

Since my music work is in Cubase, I’ll be treating this license therefore as a software demo.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk

PT 2018HD; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Reply With Quote
  #20  
Old 11-30-2018, 01:12 AM
YanSi. YanSi. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Moscow
Posts: 3
Default Re: UVI Workstation & Falcon!

Hopefully it'll be a permanent inclusion for all current users, as in not tied to update plan, of course... (like Biotek?) Would really make me feel good for renewing this year, and actually entice to renew next year for sure.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UVI Falcon now included with Pro Tools Update Plans and Subscriptions Avid Technical Alerts 1 12-07-2018 10:14 PM
Routing Falcon instruments to Pro Tools Voideco Pro Tools 12 7 06-29-2017 05:25 AM
Falcon - New VI from UVI DonaldM Virtual Instruments 3 11-09-2015 07:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com