Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #281  
Old 10-19-2012, 12:33 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Quote:
Originally Posted by hue View Post
like having more than one plugin visable at a time? I'm sorry. Low blow. I know.
Um... You've been able to have more than one plugin window open in Pro Tools for years. Since before AAX, even.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #282  
Old 10-19-2012, 01:59 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,328
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Quote:
Originally Posted by hue View Post
Have you seen the Apollo? Very low latency specs and even moreso via Thunderbolt. It also allows you to track with plugins...
The PCI-E cards are faster than Thunderbolt yet the latency is pretty high.

Yes, it lets you track at low latency by using plug-ins in the audio interface but the minute you just pull it up on a recorded track the latency is pretty high.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #283  
Old 10-19-2012, 02:27 PM
hue hue is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver BC, Canada
Posts: 162
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Quote:
Originally Posted by Dism View Post
Um... You've been able to have more than one plugin window open in Pro Tools for years. Since before AAX, even.
Two years actually. Pretty advanced stuff there. This feature came out with PT10. Even Brian Carter admitted it was long overdue.
__________________
Intel i7 4770
Dell XPS 8700
16 Gig DDR3
1 x 1TB System Drive
1 x 320Gig Seagate HDD
1 x 500Gig Seagate HDD
UAD-2 Solo
Steinberg UR44
KRK RP5
Windows 10 Pro. 64 bit
Sonar Platinum
Cubase 8
Sony Acid Pro 7
Sampletank 2 XL
EZDrummer
Guitar Rig 5
ProTools 12.3

All legit software thank you very much.

Yes I have a low post count but only because I don't have a lot of problems with my gear.
Reply With Quote
  #284  
Old 10-19-2012, 02:35 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Quote:
Originally Posted by hue View Post
Two years actually. Pretty advanced stuff there. This feature came out with PT10. Even Brian Carter admitted it was long overdue.
2 years? We've been able to have more than one plug-in window open sense version 5 over 10 years ago
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #285  
Old 10-19-2012, 03:32 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,149
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

I've used Pro Tools since 2001 and version 5.1 and I've always been able to have more than one plug-in window open at a time - as many as I wanted to Shift+Click on.

Not sure where you get 2 years from. Adobe Audition had (since remedied) the one plug-in GUI limitation, but not Pro Tools.

Cheers,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #286  
Old 10-19-2012, 05:54 PM
hue hue is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver BC, Canada
Posts: 162
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Apparently I have no idea what I'm talking about. Seriously though. Forgive me for being a prick. I'm just particularly good at it.
__________________
Intel i7 4770
Dell XPS 8700
16 Gig DDR3
1 x 1TB System Drive
1 x 320Gig Seagate HDD
1 x 500Gig Seagate HDD
UAD-2 Solo
Steinberg UR44
KRK RP5
Windows 10 Pro. 64 bit
Sonar Platinum
Cubase 8
Sony Acid Pro 7
Sampletank 2 XL
EZDrummer
Guitar Rig 5
ProTools 12.3

All legit software thank you very much.

Yes I have a low post count but only because I don't have a lot of problems with my gear.
Reply With Quote
  #287  
Old 10-19-2012, 05:59 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

Quote:
Originally Posted by The Weed View Post
I've used Pro Tools since 2001 and version 5.1 and I've always been able to have more than one plug-in window open at a time - as many as I wanted to Shift+Click on.

Not sure where you get 2 years from. Adobe Audition had (since remedied) the one plug-in GUI limitation, but not Pro Tools.

Cheers,
Word. My earliest version was 5.9 and I could definitely open more than one plugin window.

I can certainly think of other "low blows" than having a few windows open.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #288  
Old 10-20-2012, 09:30 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,626
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

I think there's confusion here over real-time vs Audio Suite windows. The ability to have more than one AS window open at once is new to PT10. I don't remember ever not being able to open more than one real time plug-in window at once, and I go back to 3.1.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2019.6 Ultimate | Omni | macOS Sierra
PT 2019.6 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #289  
Old 10-20-2012, 11:37 AM
hue hue is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver BC, Canada
Posts: 162
Default Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

No man. I really am a dufus. Shift click.
__________________
Intel i7 4770
Dell XPS 8700
16 Gig DDR3
1 x 1TB System Drive
1 x 320Gig Seagate HDD
1 x 500Gig Seagate HDD
UAD-2 Solo
Steinberg UR44
KRK RP5
Windows 10 Pro. 64 bit
Sonar Platinum
Cubase 8
Sony Acid Pro 7
Sampletank 2 XL
EZDrummer
Guitar Rig 5
ProTools 12.3

All legit software thank you very much.

Yes I have a low post count but only because I don't have a lot of problems with my gear.
Reply With Quote
  #290  
Old 03-02-2013, 11:59 AM
scrnplyr's Avatar
scrnplyr scrnplyr is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Calabasas, Calif
Posts: 105
Cool Re: Transition to AAX: A Real Programmer's Perspective

I found Frank's explanation extremely helpful and reassuring. I kept using Digi 001 well past the point when better technology was avail, but my OWN inertia kept me from upgrading even as hardware and software got better. Now these changes remind me of that time period and while my first concern is "how much is this going to cost me" - it sounds like in the long run things will improve and be worth the trouble. I think the problem for a lot of us is simply the fact that how this will actually play out is unknown and we don't like our variables to be so um...variable.
__________________
AJF


Now: MacPro Tower OS 10.8 - PT10.3.5- MBox Pro - MACKIE preamp for monitoring only - WAVES PIs - a couple of AKG Mics - MAudio Key49
Then: ProTools 5-ish digi001 on a PC running Windows Millennium
BD (before digital)-from Tascam 8-track to Neve 64 - ran live audio for Club 88 in LA (Decline of Western Civilization) and Stage East in N Hollywood

"...this puts things into perspective...too much ****** perspective..." David St Hubbins and Nigel Tufnel standing over Elvis' grave.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Programmer's Perspective on the AAX Transition + Q&A reichman AAX Plug-ins 32 07-16-2012 03:25 PM
perspective control 24 youbringmesuffering ICON & C|24 10 01-31-2010 10:27 AM
PC to Mac....looking for a little perspective Studio66 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 15 10-09-2008 04:50 PM
Reason / PTLE (different perspective) basis3708 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 09-06-2001 08:58 AM
Female perspective Doc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-16-2001 10:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com