Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-05-2016, 07:41 AM
slate8 slate8 is offline
Member
 
Join Date: May 2016
Location: Sheffield
Posts: 1
Default Upgrading from PT11 to PT12, iLok problem

Hi,

I don't know if my iLok 2 is the problem here, but this is my problem:

I'm trying to upgrade from PT11 to a PT12 subscription package.

In Pro Tools itself, using the menu link Marketplace/Upgrades, I follow the process...
- Choose PT12 package
- Input my Avid Account info, no problem
- Input my address etc, no problem

Then it asks for iLok info and I select 'I have an iLok, use this one'. I put my iLok username in and click Continue, and then...

The PT browser page goes blank and a Salesforce free trial page pops up in Chrome.

And that's it. I can't enter payment details or download PT12. What am I doing wrong?

(My iLok 2 came with PT11. It only has licenses on it for PT10 and PT11. I have deactivated them in iLok License Manager)

Help!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2016, 09:23 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,069
Default Re: Upgrading from PT11 to PT12, iLok problem

Why did you deactivate them? IIRC, to upgrade you'll need to surrender those licenses.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2016, 11:33 AM
JuanPC JuanPC is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Miami FL
Posts: 600
Default Re: Upgrading from PT11 to PT12, iLok problem

If you can move the licenses out of the USB to the cloud "your account."
With the latest Ilok manager software
Downloadable only from Ilok.com

Your Ilok is ok.

ProTools 11&12 require an USB Ilok v2.

#2. The way I upgraded ProTools HD9.0.6 + HD8 bundle to HD12/11/10 2016 bundle was like this:

I purchased an upgrade code from 9 to 12 from WestlakeAudio.
I got an email with my upgrade code...

Activated the upgrade code in avid.com account.
Avid account confirmed code was valid.

Then Avid.com ask a bunch of questions & links the Ilok account to the avid account.
Avid confirmed everything was ok.

Then avid server transferred the new licenses to my Ilok account...
& Exit avid.com

Then, with the latest Ilok manager from Ilok.com, I moved the new licenses in to the Ilok v2 USB, and moved out/surrendered the old licenses... "Disappeared."

Ilok manager confirmed New licenses are ok.
Saved, Exit Ilok manager,
& Done.

#3. Maybe you have a virus... If you have Windows
Download Malwarebytes.org test your system
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT12 upgrade from 11 has failed and my PT11 license is gone from ilok Cheesehead Licensing & Accounts 4 11-12-2015 03:01 AM
PT11 licence no longer included when upgrading to PT12 nigelpry Licensing & Accounts 16 08-15-2015 09:06 PM
iLok License Missing After Upgrading to PT11 nickjm macOS 0 07-07-2013 12:27 PM
newbie needs help ilok problem after upgrading MWP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-01-2006 07:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com