Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2016, 05:40 PM
Dunkin1953 Dunkin1953 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Canada
Posts: 1
Default M-Audio Fast Track C400

There is suddenly no sound coming through my M-Audio Fast Track C400. It was working fine last night but now, in preferences, it tells me "the selected device has no output controls" same for the input controls. The headphones I'm using work when I plug them directly into the MacBook so no problem there. The C400 is only a few months old. Anyone have any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2016, 09:42 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Nashville, TN
Posts: 3,186
Default Re: M-Audio Fast Track C400

Hi, Do you have the latest driver installed?

http://avid.force.com/pkb/articles/e...k-C400-Drivers

You could try reinstalling the latest one.

Help Us Help You
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.6
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2016, 09:49 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,198
Default Re: M-Audio Fast Track C400

Quote:
Originally Posted by Dunkin1953 View Post
There is suddenly no sound coming through my M-Audio Fast Track C400. It was working fine last night but now, in preferences, it tells me "the selected device has no output controls" same for the input controls. The headphones I'm using work when I plug them directly into the MacBook so no problem there. The C400 is only a few months old. Anyone have any ideas?
Actually the headphones working when you plug them into the Mac is very much a problem. And tells us you have likely have the wrong playback engine selected.

Hold down the 'N' key when Pro Tools is starting up and keep it held down until the Playback Engine dialog appears and select the Fast Track C400. Your headphones need to be plugged into the C400.

And yes this assumes you already installed drivers for the C400 already on OS X.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connect audio device to Fast Track C400 richieromano FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 1 03-12-2016 07:18 PM
M-AUDIO FAST TRACK C400 - 4 Inputs? mondoaction Pro Tools M-Powered (Mac) 5 01-19-2016 05:37 AM
M-Audio Fast Track C400 with Pro Tools 10? padawanjesus Pro Tools 10 1 08-14-2014 04:33 PM
Problem with M-Audio Fast Track C400 Ohio21 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 08-19-2013 12:56 AM
Fast Track C400 with M-Audio Keystation 49e soulpatch007 Pro Tools SE and Essential (Win) 2 11-24-2012 04:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com