Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-03-2012, 05:42 PM
ripsta415 ripsta415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: San Francisco
Posts: 24
Default Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

My Mbox 3 pro doesn't turn on anymore. It's been like this for 2 days now and i'm pretty upset .
I registered my mbox at the avid website and i bought the mbox with one of their authorized dealers. I think it said i have 1 year manufacture warranty. Well, next month will be a year and i was wondering anyone here has had the same problem and success with avid replacing your hardware.
Does anyone have a telephone # where i can contact them with my problem. I've tried the 650 # and they never pick up!
__________________
HP Pavilion Windows 7 Home Premium - 64 bit OS
Intel Core i3 cpu 530 @ 2.93GHz
6.00 GB RAM

Upgraded to Mbox 3 PRO with Pro Tools 8.0.4cs2.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2012, 06:53 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,919
Default Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

I would initiate this thru the dealer.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2012, 07:12 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,636
Post Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

Quote:
Originally Posted by ripsta415 View Post
My Mbox 3 pro doesn't turn on anymore. It's been like this for 2 days now and i'm pretty upset .
I registered my mbox at the avid website and i bought the mbox with one of their authorized dealers. I think it said i have 1 year manufacture warranty. Well, next month will be a year and i was wondering anyone here has had the same problem and success with avid replacing your hardware.
Does anyone have a telephone # where i can contact them with my problem. I've tried the 650 # and they never pick up!
Sorry to hear you are having trouble with your Mbox 3 Pro and haven't been able to get through. Calls have picked up following the holidays, and today was the first day back after a long weekend so the wait was even longer.

Just to confirm - you are using the power adaptor with the Mbox 3 Pro, correct?

If it won't power up, please call first thing in the morning (if possible), and press 3 for Repairs (an Avid Support Code is not required for RMA calls).

Thanks.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2012, 10:49 AM
ripsta415 ripsta415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: San Francisco
Posts: 24
Default Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Sorry to hear you are having trouble with your Mbox 3 Pro and haven't been able to get through. Calls have picked up following the holidays, and today was the first day back after a long weekend so the wait was even longer.

Just to confirm - you are using the power adaptor with the Mbox 3 Pro, correct?

If it won't power up, please call first thing in the morning (if possible), and press 3 for Repairs (an Avid Support Code is not required for RMA calls).

Thanks.
Yes. I am using the power adaptor. The light is green when connected. No problems until a few days ago with the hardware. i will call now. hopefully this will get solved.

update: i've been on the line for 1 hour and 3 minutes. so far i have spoken to 2 operators and they keep telling me to press 3 for repairs and i keep telling them that i have press 3 and this is where i was sent. When pressing 3 for repairs it gives me another 3 options (#1 for tech support/trouble shooting #2 repairs for eleven rack, digi rack, mbox etc #3 repairs for HD products) so i press 3 for repairs and 2 for repairs for mbox. i'm trying again pressing 3 for repairs and 2 for mbox repairs. hopefully they don't tell me i have to press 3 for repairs!

another update: so after being on the line for an additional 30 mins for some reason i am getting sent to the registration department even though i am pressing 3 for repairs!!! I explained to the guy that i have been waiting for over an hour and i keep getting sent to registration even though i am pressing 3 for repairs. He tells me to hold on and after a minute of holding he transfers me to the same automated system!!! someone needs to fix the phone lines and i still need help for my problem. i found out i registered my mbox 3 pro January 25th.
__________________
HP Pavilion Windows 7 Home Premium - 64 bit OS
Intel Core i3 cpu 530 @ 2.93GHz
6.00 GB RAM

Upgraded to Mbox 3 PRO with Pro Tools 8.0.4cs2.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-13-2012, 09:49 PM
steals steals is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: West Los Angeles, CA
Posts: 331
Default Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

Mine had volume calibration problems, I returned it for a Liquid Saffire 56 with Studio One 2.0

Good riddance Avid!!
__________________
Joe Steals

Reply With Quote
  #6  
Old 01-15-2012, 05:43 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,906
Default Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

Quote:
Originally Posted by ripsta415 View Post
Yes. I am using the power adaptor. The light is green when connected. No problems until a few days ago with the hardware. i will call now. hopefully this will get solved.

update: i've been on the line for 1 hour and 3 minutes. so far i have spoken to 2 operators and they keep telling me to press 3 for repairs and i keep telling them that i have press 3 and this is where i was sent. When pressing 3 for repairs it gives me another 3 options (#1 for tech support/trouble shooting #2 repairs for eleven rack, digi rack, mbox etc #3 repairs for HD products) so i press 3 for repairs and 2 for repairs for mbox. i'm trying again pressing 3 for repairs and 2 for mbox repairs. hopefully they don't tell me i have to press 3 for repairs!

another update: so after being on the line for an additional 30 mins for some reason i am getting sent to the registration department even though i am pressing 3 for repairs!!! I explained to the guy that i have been waiting for over an hour and i keep getting sent to registration even though i am pressing 3 for repairs. He tells me to hold on and after a minute of holding he transfers me to the same automated system!!! someone needs to fix the phone lines and i still need help for my problem. i found out i registered my mbox 3 pro January 25th.
This is the problem with corporate 'restructuring' supposedly in the interest of better efficiency. Less staff = more profit...at least in the short term. Long term, that's a different story. Avid aren't immune to the modern trends derived from 'consultant speak'.

Good luck in getting it sorted.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #7  
Old 01-16-2012, 11:36 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,676
Default

I am sooo glad I didn't get another mbox (even though the mbox2 pro I had worked like a dream - FireWire I guess) - man everyone seems to have the same problems - I was real tempted though b/c of the new a/d - good luck guy


I should charge Tapatalk 2 pennies every time this message comes up !!!
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-17-2012, 06:20 PM
ripsta415 ripsta415 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: San Francisco
Posts: 24
Default Re: Mbox 3 Pro not turning on. Dead?

Well, everything got sorted out after a little over a month. They weren't able to fix my Mbox 3 Pro, but they ended up replacing it with a refurbished one. I tested it and it works fine. I just hope i don't have any problems with it again in the future.

So I was emailing a rep who was helpful through out the process. Gawd their phone lines are awful. I rather deal with them through email.

Just thought i'd update this thread.
__________________
HP Pavilion Windows 7 Home Premium - 64 bit OS
Intel Core i3 cpu 530 @ 2.93GHz
6.00 GB RAM

Upgraded to Mbox 3 PRO with Pro Tools 8.0.4cs2.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 Not Turning On cegan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-05-2011 07:57 PM
Caveman needs help turning on Mbox 2. Rain City Rock Tips & Tricks 5 03-18-2011 06:01 AM
mbox hardware not turning on AStabbinHobo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 11-27-2006 01:47 PM
Mbox 2 not 'turning on' with Mac Book pro atinyspeckofdust 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-24-2006 07:16 PM
help turning my mbox into a sound card. Cali Hendrixx 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-08-2003 12:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com