Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-27-2004, 03:50 PM
outsetjoe outsetjoe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

Athalon 2.6
1 GB Ram
VIA chipset
SATA HD
windows xp with service pack 1, sp1

My unit keeps switching into standby mode and lossing its connection with the software. It does it randomly at the beggining, end, or in the middle of a session. It says either DAE error-1115, or says it just lost connection. When I try to close the program, my screen always freezes. I've only had this unit for a few days. Could it be a hardware problem, or is it an obscure windows setting? Any comments are greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2004, 04:48 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

probably a faulty firewire card or driver. Maybe the famous power harness issue.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 03-27-2004, 05:41 PM
outsetjoe outsetjoe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

what is the famous power harness issue?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-27-2004, 08:10 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

Its very very famous. Search the term Power Harness and you will be enlightened.

Ah what the hell, I'll save you the trouble. Esrlier Power Harnesses were defective and didn't allow the proper electrical signal to go thru and this made the 002R click incessantly while never connecting to the FW port. Digi tech support will overnite you a new easily replaceable harness provided you are registered. No charge. just a phone call and the mandatory 1 hr wait - but Digi tech support is second only to Fishman Transducers.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #5  
Old 03-27-2004, 10:47 PM
Matt Whritenour Matt Whritenour is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oak Ridge, New Jersey
Posts: 2,031
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

it could be a Firewire Harness issue
i just sent my 002R in yesterday to get fixed
because it's not working correclty
it would just drop out and loose connection
and it does not have the same symptoms of the Power Harness Issue
and i have one of the new power harnesses in mine

and i was talking to a friend that had problems with his 002R
and he had a Power Harness problem and a Firewire Harness Problem
so after thinking about it, mine might have the same thing he had...

your gonna have to call tech support
__________________
www.klarityrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2004, 05:00 AM
outsetjoe outsetjoe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

its not the power harness issue. it's something to do with the firewire connection. Sometimes it works, sometimes it's completley f-ed.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2004, 09:05 AM
Matt Whritenour Matt Whritenour is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oak Ridge, New Jersey
Posts: 2,031
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

does the sample rate light and Firewire light
light up when its turned on?
and does it do any of the clicking sounds?
__________________
www.klarityrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #8  
Old 03-28-2004, 04:12 PM
outsetjoe outsetjoe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 16
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

the light comes on when it's working correctly, then blinks, but when it shuts down into standby mode it goes off. No clicking sounds.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-28-2004, 04:50 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

the power harness issue is related to clicking and the FW light on the back flickering on and off in harmony with the click. Its around 80bpm. Sort of a ballad tempo. Your problem sounds FW card. Check in device manager if you have a problem with your FW when this happens.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #10  
Old 04-03-2004, 07:55 AM
musicnutt2000 musicnutt2000 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 5
Default Re: new 002 keeps loosing connection DAE error-1115 ??

i am having problems with my 002R losing it's fw connection also. does anyone know how to fix this problem? sometimes i get the -1115 dae error and sometimes i just get a message that says pt lost it's communication with 002R.


win xp home
P4 2.4 ghz
pt 6.1
adaptec fireconnect 4300
apogge rosetta master clock

why do these problems always happen on the weekend?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack Loosing Core Audio Connection Barry Johns Eleven Rack 3 09-23-2011 10:23 AM
MC Control & 2 MC Mix's loosing connection to PT9 RuffinMedia Artist Series 2 01-13-2011 02:14 AM
PT loosing connection with interface ericsvizeny Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-25-2010 09:41 AM
Loosing Connection with Expansion|HD joshlynch Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 03-06-2007 10:54 PM
Keep loosing connection with my 002 sricabla 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-23-2005 06:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com