Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-25-2008, 12:22 PM
stuseattle stuseattle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 27
Default Gray Space at Beginning: Before 00:00:00

All of the sessions we have in PT 7.4.2 are opening, in the Edit Window, with a large empty gray area to the left of the actual tracks. The session start time is at zero, and all the track start at zero; this isn't usable space so there's no dragging over there. There's the track names,colors,inserts, etc section, followed by a large empty gray area, followed by the actual session.

Any thoughts?

stu
Reply With Quote
  #2  
Old 07-25-2008, 12:59 PM
subwoof subwoof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Salt Lake City, Utah
Posts: 520
Default

Open the Session Set Up window, and change the Session Start Time to 00:00:00:00, and select "Maintain Time Code", and you will have access to all that space!
__________________
Michael McDonough, M.P.S.E.
Michael McDonough Sound Design


http://www.mcdonoughsound.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-25-2008, 01:01 PM
Tweakhead Tweakhead is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 1,550
Default

AutoScrolling On?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-25-2008, 01:19 PM
stuseattle stuseattle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 27
Default Gray Space at Beginning: Before 00:00:00

Session startup is aleady at 0:00.
Autoscrolling is on.

stu
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2008, 01:25 PM
stuseattle stuseattle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 27
Default

"Open the Session Set Up window, and change the Session Start Time to 00:00:00:00, and select "Maintain Time Code", and you will have access to all that space!"

Michael,

We went to the Session Setup window and, as I said, it's already all set to 00:00:00:00. We don't see any spot that said "maintain time code" though. (We thought we'd try to reset things.) Nothing's "offset" or anything like that and everything works...just a big gray area before the tracks.

stu
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2008, 01:37 PM
stuseattle stuseattle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by stuseattle View Post
Session startup is aleady at 0:00.
Autoscrolling is on.

stu
Oh..ok...I see the scrolling thing...well, that's annoying. I hate "page" mode...so why does this happen when continuous mode is on? Seems like a waste of real estate to have it there just 'cause I want scrolling. Is this a bug or something that's adjustable? What would be the purpose of the empty space?

stu
Reply With Quote
  #7  
Old 07-25-2008, 02:01 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default

To place the current position in the middle of the Edit Window... which is what that scroll mode does.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 07-25-2008, 02:07 PM
Starcrash Starcrash is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Marin County, CA
Posts: 794
Default

How else would it be? If you have scrolling set to Continous, that means the cursor is always in the center of the screen. If you return to the beginning of your timeline, then half of the screen is nothingness. It's not a "waste or real estate." Nothing should exist before the beginning of your timeline. It would be like walking to the edge of the universe and expecting to see more stars through the curtain.

__________________
Pascal Garneau | IMDb
Reply With Quote
  #9  
Old 07-25-2008, 02:58 PM
stuseattle stuseattle is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by Starcrash View Post
How else would it be? If you have scrolling set to Continous, that means the cursor is always in the center of the screen. If you return to the beginning of your timeline, then half of the screen is nothingness. It's not a "waste or real estate." Nothing should exist before the beginning of your timeline. It would be like walking to the edge of the universe and expecting to see more stars through the curtain.

So, continuous always puts the cursor in the middle of the screen...so at the beginning of the song, since there's nothing before, there's a big empty space. Then what's "centered" for in scrolling. Seems to me that continuous would be continuous from where you are, not necessarily centered. While "centered" would mean centered.

I don't mean to be dense here...something still doesn't make sense to me.

Thanks for advice,

stu
Reply With Quote
  #10  
Old 07-25-2008, 08:30 PM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,095
Default

Quote:
Originally Posted by stuseattle View Post
So, continuous always puts the cursor in the middle of the screen...so at the beginning of the song, since there's nothing before, there's a big empty space. Then what's "centered" for in scrolling. Seems to me that continuous would be continuous from where you are, not necessarily centered. While "centered" would mean centered.

I don't mean to be dense here...something still doesn't make sense to me.

Thanks for advice,

stu
Mostly it varies the way selections are played back. Continuous plays back from your selection, or from where you put the cursor. Centered just stays "centered" no matter the selection. Either one uses a lot more system resources than page, therefore I have found very little reason to use in my workflow. Check out pg 311-313 in the 7.4 manual. SB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Space bar stops then goes back to beginning TestPilot Getting Started 4 01-07-2014 01:01 PM
Large gray bar zoff macOS 3 03-07-2012 05:05 PM
dead space at beginning of bounce xl999 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 24 07-08-2010 03:58 AM
in the gray groovilator 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-18-2006 11:23 PM
Gray Area Sstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-28-2001 07:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com